Svensk Fastighetsförmedling – fortsätter att vara självständiga!

Nu är det klart. Det blir ingen sammanslagning av mäklarkedjorna Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

– Nu kan vi fortsätta att arbeta självständigt. Efter att ha varit lite förhandlingsförlamade under det gångna året vet vi nu hur vi ska arbeta i framtiden, säger Git Bengtzing, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Karlskoga och Kristinehamn. git MANY-0421-A-0031-Agit

I december 2013 förvärvade Swedbank Franchise, som äger mäklarkedjan Fastighetsbyrån, samtliga aktier i Svensk Fastighetsförmedling från norska DNB Bank. Köpet förbjöds dock av Stockholms tingsrätt den 17 december 2014. Swedbank Franchise överklagade domen till Marknadsdomstolen som nu på begäran av Swedbank Franchise och Svensk Fastighetsförmedling avskrivit målet och köpet återgår därför i sin helhet. Istället har merparten av franchisetagarna i Svensk Fastighetsförmedling genom Mellersta Förmedlingsbolaget AB köpt alla aktier i Svensk Fastighetsförmedling från DNB Bank.

– Vi är Karlskogas största mäklarbyrå genom tiderna och även den äldsta i vårt område, Svensk Fastighetsförmedling i Karlskoga startade redan 1939 vår filial i Kristinehamn öppnades dock 2011 så det känns riktigt bra med att vi nu köpt tillbaka Svensk Fastighetsförmedling och kan fortsätta att arbeta självständigt och äntligen få arbetsro och kan planera framåt igen, säger Git Bengtzing.

av Björn Hallin

 

 

Leave a Reply