CupCakeKalaset 2015 – blir större än någonsin!

2015-04-26

För femte året i rad arrangerar Kristinehamn CupCakeKalaset den andra lördagen i maj. I år har antalet utställande företag och föreningar fördubblas mot förra året, trots att tio dagar ännu återstår av anmälningstiden. Detta beror på flera faktorer, menar Susanne Forsberg,Centrumutvecklare i centrumorganisationen.

Omtänksamma Kristinehamn är den organisation som står som arrangör.

– Dels beror det så klart på att vi har arrangerat detta fyra gånger tidigare med en ambitionshöjning för varje år. Inte bara ambitionshöjning från oss som arrangör utan även våra samarbetspartners. Stor medial uppmärksamhet framförallt utanför Kristinehamn, har självklart bidragit till att fler och fler i regionen men även i Sverige känner till CupCakeKalaset. Parallellt med tidigare nämnda orsaker så är ändå den största bidragande anledningen att CupCakeKalasets arbetsgrupp varit lyhörda gentemot besökare, utställare och varandra. Beslutet att i år för första gången ha ett tema för hela kalaset är ytterligare ett steg att få den sötaste folkfesten av dem alla att växa.

Årets tema PRIDE – Mångfald har mottagits mycket positivt genom hejarop. Etablerade utställare från tidigare år har tagit snabba beslut att vara med. Temat syns redan i vår marknadsföring.  Lördag den 9 maj kommer regnbågens färger att dominera på framförallt Södra Torget men så klart även under paraden. Innan paradstart kommer den ideella föreningen Kristinehamn för Mångfald att dela ut ballonger i regnbågens färger i utbyte mot en guld-tia där överskottet går till deras arbete med att stärka sammanhållningen i Kristinehamn oavsett ursprung, könsidentitet eller sexuell läggning. Främst i paraden musicerar Kristinehamns musikskola tillsammans med Emma Pollack som är årets Cuppy CupCake, CupCakeKalasets egen maskot.

Under dagen på Södra Torget kommer det att bli tal, musik och sång från scen. Dansuppvisningar och utställare kommer att erbjuda kalasiga aktiviteter som t.ex.fiskdamm, gör ditt eget armband, dekorera din egen cupcake,ansiktsmålning, hoppborg, tävlingar avolika slag, prova på att rulla i en vattenboll på Varnan och mycket mer. En avflera nya utställare i år är Nordic Papersom har bjudit in OS-medaljören i höjdhoppStefan Holm. Han kommer att dekorera cupcakes som erbjuds till försäljning,där intäkterna går till välgörenhet.

Lördag den 9 maj är det även WorldFair Trade Day och Europadagen och detkommer att märkas då Kristinehamnskommun, som alldeles nyligen blev omcertifieradför tredje året i rad som FairtradeCity, bjuder på fairtrade-fika ochpå plats finns lokala politiker där du gesmöjlighet att diskutera EU och kommunensmångfaldsarbete.

Se evenemang på: www.visitkristinehamn.se

cupcakekalaset_april_15Bageri H_april-15Olme Prastgard_april-15badvarme_april_15Krhmn Arena_april-15TC Bil-apr2015bankez_april-15

ICA_feb-15

finunder_feb-15

Pageflex Server [document: B1392790_00001]

 


OKQ8 Krhmn_april-15

 

 

 

Leave a Reply