Omtänksamma Kristinehamn

Vi berättar mer om vårt ”Omtänksamma Kristinehamn” i kommande nummer av MNYTT, utgivning 14 december.

Köp LIONS Jultjuga – blir till en gåva med dubbel verkan.

Varje jul öppnas människors hjärtan för sin medmänniska. Många hör av sig till Svenska Kyrkan och oss och vill skänka julklappar till barn som inte får några. Det är en fin tanke och behovet finns tyvärr. Vi vill dock uppmuntra till att i så fall skänka genom att köpa LIONS Jultjuga. Pengarna används till att köpa Omtänksamma Kristinehamn presentkort som kan användas för inköp och/eller upplevelser.

Maria Ahlberg och hennes diakonkollegor inom Svenska Kyrkan hjälper då till att ge dessa vidare till familjer som vi vet är i behov av dem. På det här sättet får nämligen er gåva en dubbel verkan. Föräldern som inte har möjlighet att köpa julklapp till sitt barn får i detta fall själv gå och köpa julklappen och blir därför delaktig i gåvan till barnet. Barnet får gåvan genom sin förälder som känner barnet och vet vad det önskar sig. Vi hoppas att ni ser detta som en bättre möjlighet.

Anonyma inslagna julklappar som barnet inte har önskat sig blir i många fall påminnelse om utsattheten och skam för både barnet och föräldern.

Jultjugan kan ni köpa i Kristinehamn på följande platser Turistbyrån, Skeppsakademin, KEA:s Ur, Rosenbergs och Metro så här långt men vi uppdaterar vår hemsida www.omtänksammakristinehamn.se under Event Julstämning i Kristinehamn, kontinuerligt med försäljningsställen.

Vi vill också påminna om att den här utsattheten är konstant hela året inte bara runt jul, en del av pengarna kommer att användas till stöd under hela året, t.ex. till student.

Med önskan om en God Jul till er alla!

Svenska Kyrkan
LIONS
Omtänksamma Kristinehamn

För mer information kontakta:
Susanne Forsberg, Centrumutvecklare 055085867 eller susanne.forsberg@naringslivssamverkan.se

Leave a Reply