Snart dags för storloppis i Stora Halla

Strömtorps IK:s storloppis har sedan starten 2013 blivit en kär tradition i Stora Halla, och lördag 26 oktober är det dags igen. Då dukas loppisborden upp med en salig blandning av prylar att botanisera bland, vilket brukar locka en hel del fyndsugna besökare.

– Det är alltid roligt och vi ser verkligen fram emot det här, säger Bo Kristofferson från arrangerande Strömptorps IK.

Storloppisen i Stora Halla brukar vara populär både bland de som vill hyra bord för att sälja och de som kommer som besökare för att fynda bland det som bjuds ut.

– Det brukar komma folk i en strid ström hela dagen från nio till två, berättar Bo Kristofferson.

Man kommer ha totalt mellan 75-90 bord, och det finns fortfarande bord att boka för den som känner sig sugen.

– Det är bara att höra av sig om man vill boka bord, upplyser Bo, det brukar vara allt möjligt som säljs som folk har hemma i förrådet.

I samband med storloppisen kommer man ha en kiosk där man kan köpa kaffe och fika, och de alltid populära hamburgarna kommer grillas så länge vädret tillåter.

Storloppisen är en viktig intäktskälla för Strömtorps IK, liksom – och i ännu högre grad – bingon man har i Folkets Park under sommarhalvåret. Det skapar förutsättningar för att kunna driva föreningen, samtidigt som det är en rolig aktivitet som bidrar till att det händer något.

– Vi är tre eldsjälar som håller på med loppisen plus fruar som hjälper till, så det är mycket jobb men väldigt roligt, säger Bo och tillägger att Sören Johansson och Göran Andersson är de andra två.

– Vi hoppas det blir en bra dag med bra uppslutning, och med många fina fynd.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Bo Kristofferson/Strömtorps IK