Ann-Mari Selldén på Amis Nya Rum ser fram emot höstens textilier.

Handlarna laddade inför shoppinghelgen i oktober

Första helgen i oktober, med start redan torsdag 3 oktober, är det dags för shoppinghelg i Karlskoga. Då kommer shoppingsugna bjudas på fina erbjudanden och andra roligheter i butikerna i stan. Det är en helg som brukar locka både Karlskogabor och besökare utifrån, och som är lika populär hos handlarna som hos kunderna.

– Vi ser alltid fram emot shoppinghelgen, säger Ann-Mari Selldén på Amis Nya Rum.

Shoppinghelgen är ett koncept som arrangerats i Karlskoga i ett antal år och går i grunden ut på att handlarna i stan under tre dagar, torsdag till lördag, ställer till med festligheter och erbjudanden i sina butiker som en kick off inför hösten. Det är en helg både handlare och kunder uppskattar, och som även lockar en hel del shoppingsugna från andra orter.

Helen Alm driver både Stil och Kängan.

– Handeln i Karlskoga drar mer än vad många tror, säger Helen Alm som driver Stil och Kängan, det är lite speciellt att vi har en så bra mix av kedjor och fristående butiker för vår storlek.

Därtill är Karlskogaborna bra på att handla på hemmaplan, vilket sammantaget gör att butikerna i Karlskoga klarat sig väldigt bra trots den tuffa period som varit de senaste åren.

– Vi har fått ha kvar våra butiker, och många har till och med kunnat växa.

I år sammanfaller shoppinghelgen med KB:s höstmarknad som traditionsenligt hålls första lördagen i oktober. Det tror man kommer locka ut lite extra folk på stan, och förhoppningsvis ytterligare besökare utifrån.

Marianna Lundgren hoppas på mycket folk på stan under shoppinghelgen.

– Då är det mycket folk på stan och på torget, det är riktigt roligt, säger Marianna Lundgren på Modehus.

Förra året var den första gången hon var med på evenemanget efter flytten till torget så i år vet hon lite mer vad hon ska förvänta sig. Hon ser fram emot shoppinghelgen och det liv och rörelse det för med sig i centrum.

– Det ska bli jättekul, vi hoppas att det blir jättemycket folk, säger hon.

Även Ann-Mari Selldén som driver Amis Nya Rum är laddad inför vad hon menar är en bra start på shoppinghösten.

– Det brukar dra lite extra folk, och det ligger bra på hösten man börjar bli sugen på höstigare textilier och att komma igång med nya hobbyprojekt. Vi ser alltid fram emot shoppinghelgen!

De kommer alla tre bjuda på fina erbjudanden under shoppinghelgen, men exakt vad väljer de att hålla lite på tills det är dags.

– Det får man komma hit och se, säger Ann-Mari.

Text och foto: Nicklas Remmegård