Susanne Fridberg trivs på sitt nya jobb, och i Karlskoga. ”Både människorna och miljön här är härliga”, säger hon.

Nya kommunikationschefen vill få fler att upptäcka Karlskoga

Susanne Fridberg heter Karlskoga kommuns nya kommunikationschef. Hon tillträdde jobbet i maj, och när det nu är dags att starta upp jobbhösten efter sommaren är det några intensiva månader hon blickar tillbaka på.

– Det har varit väldigt spännande att träffa mina nya kollegor runt om i kommunen, och jag har ägnat mycket tid åt att lära känna Karlskoga som plats.

Susanne berättar att hon trivs väldigt bra både med jobbet och i staden, inte minst med närheten till naturen. Som värmlänning med rötterna i Hagfors tycker hon också det är trevligt att åter ha Värmland som utgångspunkt efter många år på andra håll i landet.

– Det är roligt att vara tillbaka i Värmland, säger hon, det är så välkomnande och trevliga människor här, och det är roligt att komma just till Karlskoga då jag har syskon i både Karlstad och Örebro.

Hon lyfter fram att kommunikationsavdelningens uppdrag är brett. Kommunen är en stor organisation med många olika yrkesgrupper och det gäller att jobba både med den interna kommunikationen och den till kommunens invånare och besökare, liksom människor som funderar på att flytta till eller etablera sig i Karlskoga.

– Karlskoga är duktigt på att berätta vad som finns här men jag tror det finns utrymme att utveckla det ännu mer, menar Susanne och fortsätter:

– Det vore roligt att få fler att upptäcka Karlskoga, att de svänger av motorvägen och ser sig om. Många vet vad Karlskoga är och känner till Nobel och försvarsindustrin, men de vet inte vilken fin plats det är. Det vill vi jobba ännu mer med än vi redan gjort.

Kommunikation har blivit allt viktigare i samhället i dag, konstaterar hon.

– Teknikutvecklingen och ett förändrat medielandskap innebär högre krav på kompetens och bredd hos kommunikationsavdelningar, och det kan ibland vara en utmaning att hänga med och leverera i de nya förutsättningarna.

Susanne understryker vikten av samarbete för att komma framåt, både inom kommunen, med kollegor på andra avdelningar och med externa aktörer.

– Kommunen ska informera om allt från potthål i vägen till lokala event, serviceutbud och den demokratiska processen. Kommunikationsavdelningen jobbar med att stötta de olika förvaltningarnas kommunikation och här är effektiva samarbeten och gemensamma mål A och O.

Med inkörningssträckan avklarad ser hon fram emot fortsättningen, och att hon känner sig ha hittat rätt går inte att ta miste på.

– Både människorna och miljön här i Karlskoga är härliga och här finns de bästa förutsättningar, nu är jag peppad inför hösten!

Text och foto: Nicklas Remmegård