Gustaf Florenius med delar av personalen på Länsförsäkringar i Karlskoga.

Positiv framtidstro i nya lokaler

Som mäklare är man van vid att hjälpa andra hitta sitt drömboende, nu har man själva flyttat. I början av oktober öppnade Länsförsäkringar i Karlskoga sina nya lokaler vid torget.
– Det känns skönt att det är färdigt, säger Gustaf Florenius medan han visar runt i lokalerna, vi trivs fantastiskt bra.

Hela processen från att man först tittade på lokalen tills man flyttade in i det nybyggda kontoret i apotekets gamla lokaler har tagit lite drygt ett år. Själva flytten var dock relativt snabbt avklarad, berättar Gustaf Florenius.
– Det var bara en halvdag vi var utan skrivare och internet, så det har gått oväntat smidigt.

När Mnytt är på besök har man haft nya kontoret öppet någon vecka. Det ligger en fräsch doft av nybyggt i luften och de sista detaljerna håller på att slutföras. Stor invigning blir det på skyltsöndagen.
– Vi är här och allt funkar, nu fixar vi till det sista för att få pricken över i, säger Gustaf.

Anledningen till att man flyttat beror till stor del på att man växt ur de tidigare lokalerna vid Centralplan. Här har man utöver mer utrymme för att växa större möjligheter att separera fastighetsförmedling, bank och försäkring och man dubblerar antalet mötesrum. Det förra viktigt för att värna de krav som finns på sekretess, det senare för att kunna ta emot kunder på ett bra sätt.
– Tidigare gjordes tillträden oftast hos banken, i dag görs alla tillträden hos mäklarna, berättar Gustaf. Det görs fler affärer och då behövs fler mötesrum.

Även om läget med stigande räntor och en orolig omvärld givetvis påverkar har effekten på efterfrågan än så länge varit ringa, det man ser är att utbudet av bostäder ökat.
– Det rullar på i ungefär samma tempo försäljningsmässigt, men det är ett större utbud i dag vilket innebär att tiden på marknaden blir längre innan man når ett avslut, säger han och fortsätter:
– Vi ser positivt på marknaden i Karlskoga och har en positiv framtidstro. Det rullar på och vi ser inga svarta moln.

Den nya lokalen är en del av den positiva framtidstron. Man är nyinflyttade men trivs redan kanon, inte minst med det centrala läget alldeles vid torget. På en mindre ort gäller det att finnas där människor är menar Gustaf och framhåller att Länsförsäkringar satsar på Karlskoga.
– Många banker skär ner och har en annan plan för sin framtid, vi är tydliga med att vi vill finnas lokalt.

Text & foto: Nicklas Remmegård