Ny mäklare i Filipstad

I april fick Filipstad ett nytt mäklarkontor då Marina Jansson och Daniel Andersson slog upp dörrarna till Bocentrum i Filipstad. 

– Det finns inte jättemycket hus till salu just nu, men vi får en bra procentandel av de som finns, säger Daniel.
Han är ny i branschen efter att i många år arbetat som skadechef på Helmia, medan Marina jobbat som mäklare i sju år. Att de nu öppnat mäklarkontor ihop har sin grund i en längtan efter något eget och att de ville starta något tillsammans. Efter att först ha funderat på hotell eller restaurang landade de till sist i mäkleri, där de kunde dra nytta av Marinas långa erfarenhet som mäklare.

Beslutet togs i november, och sedan gick det ganska fort tills man hade hittat en lokal, fått det nödvändiga pappersarbetet avklarat och kunde köra i gång.
– Vi tänkte först vara helt egna, men fick frågan av Anders Danielsson som grundade Bocentrum i Kristinehamn om vi ville vara en del av Bocentrum och på den vägen är det, säger Marina.

Hon berättar att fritidshus går väldigt bra just nu och att priserna sticker i höjden. Det är roliga objekt att sälja menar hon, men påpekar att alla fastigheter är spännande på sitt sätt.
– Vissa hittar sin köpare direkt, säger hon, medan andra behöver tid på sig. Då är det kul när man hittar rätt.
Hon menar att marknaden ser ljus ut, och berättar att man utöver Filipstad även arbetar i Hällefors och Storfors med omnejd. 
– Vi får in objekt hela tiden, säger Daniel. Han menar att man alltid vill ha in mer, men att flödet just nu känns ganska lagom.

De lyfter fram lokalkännedomen och tillgängligheten som en styrka, även om det är kväll eller helg kan de åka i väg på en visning, och de finns på orten. För att ytterligare stärka förankringen i lokalsamhället finns planer att likt kollegorna i Kristinehamn låta en andel av omsättningen gå till att sponsra lokala föreningar, med särskilt fokus på barn- och ungdomsidrott.

Text & foto: Nicklas Remmegård
Foto: Michael Söderström