Först i stan att anställa fotograf

Efter ett flerårigt framgångsrikt samarbete tar nu Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlskoga steget att anställa fotografen Therese Johansson som bostadsfotograf.
– Vi tycker Therese är duktig och vill ha henne för oss själva, säger Gustaf Florenius.

Det finns mycket som är roligt med bostadsfotografering berättar Therese Johansson. Ingen dag är den andra lik och konsten att lyfta fram varje enskilt objekt är en rolig utmaning. 
– ”Du har öga för detaljer” säger många kunder och när de får se på bilderna i kameran så säger de ofta ”Wow, är mitt hem så här fint?”. Att vara bostadsfotograf är ett uppskattat och inspirerande yrke som jag brinner för och är stolt över. Nu ska vi satsa mot nya höjder!

Bostadsfotografering var från början tänkt som en sidoinkomst. Therese är utbildad fotograf, hade då egen fotostudio och har under många år jobbat professionellt som fotograf. Hon upptäckte dock snart hur rolig den tänkta sidosysslan var och fick allt fler uppdrag.
– Så jag la ner studion och gick all in på mäklarfoto.

Hon har fotograferat som frilans för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i fyra år, och tar nu alltså klivet över till att bli anställd, vilket hon tycker känns jätteroligt.
– Vi har jobbat ihop med Therese länge och är väldigt nöjda, säger Gustaf

Florenius på Länsförsäkringar, och kände att det är bra att ha inhouse. Det är såklart en fördel från mitt håll att kunna bibehålla och höja kvalitén med en så skicklig fotograf som Therese i företaget.
Tanken är att Therese utöver Karlskoga även ska fotografera för Länsförsäkringar i Lindesberg och Nora. Något som underlättas av att hon nu är anställd och inte behöver pussla ihop det med andra uppdrag.
– Det känns väldigt unikt att få en sådan här tjänst, menar Therese. Jag vill stärka Länsförsäkringars varumärke och forma en stil som gör att vi sticker ut på marknaden och kan vara unika.

Gustaf fyller i att det utanför storstäderna är ovanligt att som mäklare anställa en fotograf. Extra roligt tycker han det är att Therese bor i Karlskoga och har vuxit upp på orten.
– Vi tycker om att vara lokala.

Text: Nicklas Remmegård.
Foto: Tord Saxin