Värmlandstomten Inge i Halla skojar med barnen framför brasan.

Sjunde Centrumfesten lyser upp Storfors

För sjunde året i rad arrangeras Centrumfesten i Storfors en helt vanlig tisdagskväll den 3 december.
I år innehåller ljusfesten alla de vanliga ingredienserna
för en varm, nära och myllrande kväll.
– Det här är en av alla våra mötesplatser i Storfors. Jag ser verkligen fram emot den här kvällen när hela centrum brukar sjuda av liv, säger näringslivsutvecklare Kicki Karlsson.

Grundtanken med evenemanget är att företagare, handlare och föreningar ska få chans att visa upp sig. Centrumfesten brukar vara väldigt uppskattad och i år kommer ett 60-tal utställare att delta både utomhus och inomhus i olika lokaler.
– Det här är i första hand ett näringslivsarrangemang. Vi vill ge företagen en arena att möta både kunder och framtida arbetskraft, säger Kicki Karlsson.
Att sedan näringslivsarrangemanget blivit en av Storfors allra mest uppskattade fester är ju bara positivt.

Hela Storfors centrum kommer att andas julgemyt under några kvällstimmar. På kommuntorget brinner brasan och gatorna kommer att lysas upp av eldar och marschaller. I tomtegrottan i kommunhuset delar Värmlandstomten ut gratis julklappar till alla barn under tio år – och han tar också emot önskelistor för att lotta ut önskeklappar.
I Kulturhuset är det både fiskdamm, tävlingar, utställning, julmarknad, underhållning, pyssel för barn och test av skytte. Här kan man också bekanta sig med den levande julkrubban. På kommuntorget kan man handla både grillade hamburgare, soppa och medeltidspizzor. I Kommunhuset finns bland andra polisen och en rad kommunala tjänstemän. På torget får man gärna provsitta både polisbil och brandbil, handla vid marknadsstånden eller kika på stora maskiner och värmande gasolkaminer.
Den som tar ett varv runt centrum för att jaga stämplar hos de kvällsöppna butikerna kan också vinna resepresentkort från Karlstad Airport på sammanlagt 5000 kronor.

Ladda ner programmet här!

Text & foto: Eva Wiklund