Skörd av gräs tema på teknikdag i Rudskoga

Årets lantbrukstema på Teknikdagen i Rudskoga blir – slåtter.
Traditionsenligt arrangeras teknikdagen den sista söndagen i juli, i år blir det 29 juli.

Sedan tidigare år har Teknikdagen haft ett tema inom skogsbruk och lantbruk. I år kommer flera olika tekniker för att skörda gräs att visas upp. Gräs är en grundläggande resurs och en råvara som till stor del är avgörande för att vi ska få mat på bordet.
Teknikdagen bjuder inte bara på slåtter. Här visas olika former av hantverk, djur, loppis- och marknadsstånd, utställningar och demonstrationer av olika saker. Dessutom bjuds det på underhållning av spelemän med lite buskspel här och där.
Förra året slogs publikrekord på Teknikdagen med över 4 000 besökare. Lika många och kanske fler hoppas arrangörerna ska komma även i år till Erk Orsas i Rudskoga.

Text: Björn Hallin