Historisk Racing och Vintage Festival

16-18 juni är det dags för det största historiska racet i Sverige med internationellt deltagande, Velodromloppet Grand Prix, nostalgiskt inramat av en Vintage Festival 17-18 juni med stor marknad, modevisningar, vintagecafé, vintagekläder, motornostalgi och tidsenlig musik.

Det är andra året en Vintage Festival arrangeras och inspirationen är hämtad från engelska Goodwood Revival, ett historiskt racing event där allt andas svunna tider med autentiskt byggda kulisser och tidsenligt klädda besökare.
Som besökare kommer du att få uppleva – eller återuppleva! – vintagemode från 1920-talets gryende optimism till 60-talets lekfullhet och mer därtill. En marknadsgata erbjuder besökaren vintagekläder, antikviteter, kollektioner av modellbilar och samlarleksaker samt syateljéer och frisör.

En fotoateljé i vintageanda finns där alla som vill kan passa på att ta en bild i sina finaste vintagekläder och för alla deltagare i ”Best Dressed” tävlingen, en tävling för bästa tidsenliga klädsel. I Cafétältet serveras såklart afternoon tea och gott fika. På en catwalk kommer vackra kläder från olika tidsepoker att visas hela helgen.

Publiken får också möjlighet att prova virtuell bilsport med historiska bilar hos Bilsportförbundet och för den som vill prova på att ratta slotracing finns en verklig bilbana.
Jazzbandet ”HEJ OCH HÅ” med Peter Sundfeldt i spetsen kommer att få besökare och utställare i rätt stämning.
Arrangörerna menar att ”mode och motortävlingar alltid trivts tillsammans” och hoppas såklart på stor uppslutning av besökare klädda i klassisk tweed och vippande kjolar.

Följ Velodromloppet Grand Prix på Facebook och Instagram.

Modevisningar 

Lördag kl 14.00 och 15.30. Söndag 14.00.

Best Dressed tävlingen:

Uttagning och prisutdelning sker i Cafétältet på scenen lördag kl 16.00.

1:a pris. är en lyxig övernattning för två personer med middag på Bofors Hotel, en oas som förenar svunna tider, i de storslagna men hemtrevliga salongerna.
2:a pris. Teaterguidning för två personer på Nobelmuseet samt lunch och kaffe med dopp på café Saffran och Kardemumma.
3:e pris. Heldagsentré för fyra personer på äventyrshuset Boda Borg.
4:e pris. Lunedets lyxräkmacka med dryck samt kaffe med kaka för två personer på Lunedet Camping Café Restaurang.

Text: Nina Simonen

Leave a Reply