Jonas expanderar med företaget

Bergslagens Elektriska startades år 2000 av Hans Åke Karlsson. Fem år senare anställdes Jonas Thunberg och efter ytterligare några år, på hösten 2013, tog han över företaget samtidigt som Hans Åke började trappa ner. Verksamheten har sedan dess expanderat och idag är man fyra anställda, Jonas inräknad.

Företagets kunder återfinns till största delen i Karlskogaområdet. Verksamheten inryms i en gammal anrik byggnad i Lonnhyttan och i trakten återfinns flera stora uppdragsgivare. Kommunens lantbruk hör nämligen till de stabila kunderna och med Lonnhyttan som bas återfinns ett stort antal lantgårdar på nära håll.
Olika företag utgör ungefär sjuttio procent av kundstocken men man har också ett stort antal privatkunder som utgör de resterande trettio procenten.
– Vi arbetar med det mesta inom elinstallationer och industriservice och vi har även en liten mek-avdelning. Vi är ett komplett företag inom elbranschen och erbjuder helhetslösningar från elautomation och elinstallation till tele- och datainstallation, berättar Jonas.
Företaget gör både små som stora automationslösningar och här utgör lantbruken en stor kundgrupp men även flera fastighetsbolag och olika industrier. Tack vare mek-avdelningen kan företaget även åta sig arbeten som att till exempel byta växellådor eller motorer på till exempel lantbruksmaskiner.

De senaste åren har tekniken kommit med många nya lösningar. Något som kommer allt mer är ”smarta hem-lösningar” där det går att styra till exempel belysningen och värmen via en app i mobiltelefonen. Led-tekniken gör det också enklare att hitta nya och fiffiga lösningar. I dagarna har Jonas installerat ny belysning hos en kund där led-elementen monteras in i taket så att den smälter ihop med de övriga takplattorna.
Bergslagens Elektriska står på en stabil grund tack vare att en så stor del av kunderna återfinns inom före-tagsvärlden. Även på privatsidan är det positivt och även om rot-avdraget sänktes vid årsskiftet ser läget ut ungefär som innan sänkningen
– Det ser bra ut även resten av året, avslutar Jonas.

av Björn Hallin

 

Leave a Reply