Snabbt och starkt på Allt om sjön

Näst efter Finland är Sverige världens mest båttäta land. Det visade sig också när årets upplaga av Allt om sjön arrangerades i Stockholm i början av mars. I år ställde femton länder ut över trehundra båtar. Största utbudet kom från Finland som bland annat visade upp mässans största motorbåt, Nordstar 47:a med tre kabiner och tre däck. Mässan dominerades av båtar för snabba turer eller dagsturer. Flera stora kraftpaket visades upp.

Anytec 1221 SPD drar uppmärksamheten till sig var man än kör eller lägger till. Båten är ett riktigt kraftpaket bestyckad med fyra Mercury-motorer med 400 hästkrafter vardera, totalt 1600 hästkrafter. Kraften, storleken gör att det inte råder någon som helst tvekan om saken. Den här båten är i en klass för sig.
Det nya skrovet är framtaget för att erbjuda lågt motstånd, goda sjöegenskaper, hög dynamisk stabilitet och god manöverbarhet i hela fartområdet. Utvecklingen har skett i nära samarbete med Henrik Andrea­sson från Flow Naval Architects.

 

 

 

 

 

 

More 55 är den första modellen från More Boats. Det är ett svenskkroatiskt varv som satsat på snabba och bekväma segelbåtar

Finska Aquador har arbetet i flera år med att förnya sin design. Nu kommer det första resultatet i Aquador 35 AQ, som fick världspremiär i Düsseldorf i januari och nu även fanns med på båtmässan. Norrmannen Espen Thorup har stått för formgivningen med kantigare former och större ljusinsläpp i skrovsidorna.

Galeon 360 Fly är ritad av den legendariske designern Roberto Curto och hade världspremiär på Allt för sjön. Båten har tre kabiner och sex fasta kojplatser, fina sällskapsutrymmen och utgång till skarndäck direkt från förarplatsen via en skjutdörr.

 

Windy 46 Chinook är den största serie-producerade motorbåten som är byggd i Sverige. Den stora sittbrunnen rymmer större sällskap och hela familjen kan sitta i färdriktningen under gång. Under däck finns tre rymliga kabiner samt dubbla badrum med duschkabin. Stort modernt pentry med gott om utrymme för matlagning. Windy 46 Chinook erbjuds med både drev och IPS drift.

HR 602cc är en helt nyframtagen mittpulpetare som är gjord på det erkänt fina 602 skrovet. En mångsidig båt med rejäla fribord och det är gott om plats att röra sig bakom pulpeten. Den fungerar lika bra till fiske som till dragbåt vid utövande av någon vattensport. Tre uppfällbara bord och stora förvaringsutrymmen gör den flexibel och lättarbetad. En stor rostfri bränsletank på 170 liter medger många och långa turer utan tankstopp.

Svenska Ryds presenterade en helt ny daycruiser. Nya Ryds 628 DC bär tydligt släktskap med sina kända föregångare. Med 150 hk utombordare blir fartresurserna över 40 knop.

Källa: Allt för sjön

 

 

 

Leave a Reply