Trendigt blått och tvättbar soffklädsel nyheter hos Mio

Per-Erik Karlsson på Mio i Kristinehamn bjuder på en rad nyheter bland vårens möbelnyheter.

Nu går det att spilla i soffan utan att det är en katastrof. Möbelkedjan Mio kommer med en tvättbar nyhet inför 2017. Nyheten är en avtagbar klädsel som det bara är att stoppa in i tvättmaskinen. Dessutom går det att köpa fler uppsättningar av klädseln och kunna byta färger allt efter årstiden.

Mio kommer med drygt tusen nya produkter inför våren. Bland nyheterna märks flera trender och en av dem är att blått som färg kommer starkt på både soffor och fåtöljer. Det går att välja tyger i olika nyanser av blått som går ton i ton och som ger en harmonisk inredning. Den trendigaste färgen är kanske blått i aquatoner som passar mycket bra till ljusare soffor eller fåtöljer.
Nyheten Clean, soffor eller en fåtölj med avtagbar klädsel och som är tvättbar i trettio grader, kan fås i 28 olika färger. Mio garanterar också att klädseln finns kvar i tio år från inköpsdatum för den som vill komplettera med en annan färg eller som vill fräscha upp klädseln. EN komplett ny klädsel kostar strax under två tusen kronor.

Sammet är en annan trend som kommer starkt, tyger som känns lite lyxiga och som finns i flera spännande färger.

En möbel klädd i sammet kan kombineras med ett bord med marmorskiva och ställning i metall. Här finns både mässing och silver liksom svart. Metallerna går också igen i årets lampor.
Matborden har under ett par år ofta varit med skivan i ek och med en vit benställning. Den nya trenden är nu matbord med rustika bordsskivor av återvunnet material. Här går det att se spåren av träets tidigare historia och bordskivorna är tjocka och gedigna med spännande mönster. Bland nyheterna finns också bord av rökfärgad oljad massiv ek. Serien Raw är en rustik serie med sex centimeter tjocka bordsskiva som ger ett kraftfullt uttryck med en tuff bordsyta. Träet finns i nio olika färgnyanser. Underredet är av borstat stål som går igen i seriens stolar med detaljer i industristål.

Kontinentalsängar är populära och nyheten Fashion, som går att få i tyget Alaskablå, har en underdel som är några centimeter bredare än resårmadrassen och som ger en effektfull touch åt sängen.

Mio kommer också att satsa stort på årets utemöbler som kommer att plockas upp redan nu för den som är nyfiken. Mixa och matcha är en nyhet där det går att kombinera olika bord och stolar. Det finns fyra typer av bord som kan kombineras med tre olika sorters stolar. Alla är i lättskötta material som nonwood och aluminium. Modellerna har tagits fram för att matcha varandra oavsett vilken man väljer.

 

En soffa med avtagbart tyg som går att tvätta i trettio grader är en av årets nyheter.

Matgruppen Woodenforge i antiktbrunt klarlackerat återvunnet trä.

Fåtöljen Ebba finns i flera färger och har svartlackerade träben.

 

 

Leave a Reply