Svart, vitt och grått ersätts av färggladare tyger

Mer färg och mönster på tygerna. Den trenden ser Ivy Oskarsson på Karlskoga Möbeltapetsering. Allt fler väljer med färgglada mönster framför de svarta, vita och gråa tygerna som varit vanliga de senaste åren.

– Det verkar som om kunderna blir lite modigare när de ska välja tyger, säger Ivy Oskarsson. Det blir mer personliga mönster som man kanske inte vågat välja tidigare, säger hon.
Trender kommer och går som bekant och efter flera år med enfärgade tyger vänder det nu mot lite gladare och mer färgrika mönster. Ivy har ett rikt urval av tyger från William Morris som bjuder på rika blommönster i en rad olika färgställningar. Vad gäller blommönster frågar flera kunder också efter tyger designade av Josef Frank.
Färgställningarna som nu kommer är bland annat pastellfärger som är ganska dova och inte så skarpa och samtidigt blir mönstrade tyger allt mer populära.
– Det verkar som många nu vill satsa lite. De är ute efter vad de vill ha och frågar inte så mycket efter vad det kostar, säger Ivy.
De flesta kunder som kommer till Ivy vill ofta ha en fåtölj eller en eller ett par stolar omklädda. Det är mer sällsynt med kunder som lämnar in större möbeluppsättningar för omklädnad.
Som komplement till att klä om möblerna väljer många också att komplettera med att tapetsera med Morristapeter vilket betyder att de tidigare vita eller ljusgrå väggarna får mer färg och mönster.
– Det känns som om folk vågar mer idag och det tycker jag är roligt, avslutar Ivy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivy Oskarsson ser en trend mot mer färgglada tyger med mönster. Foto möbelbilder:  Real Life Photo

 

 

 

 

av Björn Hallin

Leave a Reply