Faluhus bygger sexton bostadsrätter på Sannakajen

I en första etapp byggs sexton bostadsrätter i två huskroppar. Det finns en option på att bygga ytterligare en huskropp med åtta lägenheter om försäljningen av lägenheterna går enligt planerna. Mot söder byggs parkeringsplatser under tak.

Nu börjar de öde fälten på Sannakajen få liv. Tidigare har Ecoreadyhus byggt villor i områdets östra del. Nu satsar Faluhus på sexton bostadsrätter i två huskroppar i en första etapp. Går allt enligt planerna byggs ytterligare åtta bostadsrätter.

Faluhus har gjort motsvarande satsning i Karlskoga. Även där är sexton bostadsrätter på väg att byggas i dagarna. Intresset har varit stort för nybygget, mycket beroende på att priset och avgiften ligger på en rimlig nivå.
– Vi tror på ett stort intresse även här i Kristinehamn, säger fastighetsmäklare Urban Lindholm på Fastighetsbyrån som fått förtroendet att svara för försäljningen.
Han pekar på att det råder brist på lägenheter i Kristinehamn då kommunen expanderar och befolkningen ökar.

Nära till centrum
Sannakajen ligger centralt nära till affärer och service.
De nya husen byggs i två huskroppar med åtta lägenheter i varje. Hälften av lägenheterna blir treor på 72 kvadratmeter och andra hälften fyror på 92 kvadratmeter.
Lägenheterna får hög standard med en attraktiv planlösning. Badrummen blir helkaklade med duschhörna, tvättmaskin och torktumlare.
Varje lägenhet får en egen carport med ett förråd. Lägenheterna på nedre botten får uteplats med trätrall, gräsmatta och mellan tomterna planteras en häck. Lägenheterna på övre våningen kan njuta av en balkong med utsikt ner mot vattnet och småbåtshamnen.
Uppvärmningen för hela huset sker med bergvärme och med golvvärme i lägenheterna.

Energisnåla
Köken utrustas med induktionshäll och inbyggd varmluftsugn, mikro, köksfläkt och diskmaskin samt kyl och frys. Lägenheterna får genomgående ekparkett. Det finns också möjlighet att uppgradera inredningsdetaljer som köksluckor, tapeter med mera inom det program som Faluhus har.
Husen blir energisnåla med extra tjocka väggelement. Utvändigt får fasaderna liggande träpanel med Faluhus speciella lösning där panelen monteras helt utan spik eller andra fästanordningar.
– Det här blir ett mycket trivsamt område nära service och kommunikationer, säger Urban Lindholm.
Försäljningen av bostadsrätterna har startat i dagarna. Om tillräckligt många bokar sig för en lägenhet startar bygget under senhösten med inflyttning till årsslutet eller början av 2018.
Byggtiden är kort då husmodulerna byggs inomhus i Faluhus anläggning och sedan sätts upp på plats.

av Björn Hallin

Leave a Reply