Generationsskifte hos Bocentrum

Lina, Anders, Joel och Elin förbereder Bocentrums generationsskifte.

Nu trappar Anders Danielsson på Bocentrum i Kristinehamn ner så sakteliga. Istället tar dottern Lina Danielsson tillsammans med Elin Grahn över ansvaret för verksamheten. Bocentrum utökar också verksamheten genom att Gunilla Karlsson med sin firma Gunillas Skrivbyrå flyttar in i Bocentrums lokaler.

Anders Danielsson är ett känt ansikte inom mäkleribranschen i Kristinehamn. Under årens lopp har han förmedlat ett stort antal fastighetsaffärer på orten och drivit upp Bocentrum till en av de ledande mäklarbyråerna i området.

Bocentrum har även blivit känt för sina stora bidrag till ungdomsverksamheten hos idrottsföreningar i Kristinehamn. Sponsringen startades av Thomas Esping 1989 som drev Espings Mäklarbyrå. När Anders Danielsson kom in i bilden 2005, då Bocentrum bildades, togs sponsorstödet över och numera har milstolpen 1,5 miljoner kronor till ungdomsidrotten passerats med råge. Sponsorstödet innebär att en viss del av mäklarprovisionen går vidare till ungdomsverksamheten och Lina och Elin ska fortsätta med ungdomsstödet.
Under en tid har frågan om att utveckla Bocentrum med ytterligare en mäklare diskuterats samt att utveckla verksamheten. Under hösten har alla bitar fallit på plats vilket betyder att Elin Grahn börjat som fastighetsmäklare och att Gunilla Karlsson som driver Gunillas Skrivbyrå flyttar in under samma tak på Bocentrum. Här får hon ett eget utrymme.
Gunilla har tidigare drivit sin verksamhet på Södra Ringvägen under sex år. Hon kommer att komplettera Bocentrums verksamhet med juridiska frågor, hjälpa till med juridiska handlingar som till exempel gåvobrev, testamenten och bodelningar.
– Jag kommer givetvis att fortsätta att arbeta med andra kunder och även med andra mäklare som jag har kontakt med idag, säger Gunilla.

Gunilla Karlsson med Gunillas Skrivbyrå flyttar in hos Bocentrum.

Hos polisen

Hon har lång erfarenhet inom det juridiska området. Under elva år arbetade hon på tingsrätten i Kristinehamn, fortsatte med två år på polisen, sju år på en advokatbyrå och sedan sju år på LRF Konsult innan hon startade eget. Gunilla är för övrigt svärmor till Elin Grahn.
– Nu ska det bli kul att få arbetskamrater igen efter att ha arbetat ensam i flera år, säger Gunilla. Jag gillar att arbeta med människor, att kunna hjälpa till och att kunderna blir nöjda. Nu samlas vi under samma tak och jag tycker att vi kompletterar varandra bra och att det blir en helhet.
Anders kommer att fortsätta arbeta som tidigare men han kommer att trappa ner som mäklare allt eftersom. Nedtrappningen kommer dock lite längre fram eftersom dottern Lina blir mamma om ett tag. Lina har arbetat som mäklarassistent på Bocentrum de senaste sex åren och fick mäklarlicens under hösten förra året.
Elin Grahn blev färdig fastighetsmäklare för drygt ett år sedan och arbetade tidigare på ett annat mäklarkontor i Kristinehamn innan hon bestämde sig för att satsa och gå in som partner i Bocentrum.
Sedan tidigare arbetar även Anders son, Joel Holmér som mäklarassistent på Bocentrum. Han har tagit sin mors flicknamn som efternamn.

av Björn Hallin

Leave a Reply