Flygande start för Storfors biograf

Kultur- och fritidschef Olle Rodéhn är överväldigad av Storforsarnas gensvar för den nyöppnade 4K-biografen. 

Storfors biograf i Kulturhuset fick en flygande start när portarna slogs upp i slutet av 2016.
– Vi har haft drygt 80 personer i genomsnitt på varje visning. Det är helt över förväntan, säger kultur- och fritidschef Olle Rodéhn.

Med start på annandag jul har Värmlands modernaste biograf haft sex visningar av 101-åringen, Rouge One; a Star Wars story samt barnfilmen Bamse och häxans dotter. Man har då räknat in 489 betalande besökare.
– Vi har fått väldigt mycket beröm för ljud och bild, men även för våra sköna stolar, säger Olle Rodéhn, som är mycket nöjd med att 4K-kvaliteten och det nya ljudet uppskattas av besökarna.

Salongen, som är en av Värmlands största, har plats för 215 besökare. Det betyder att det inte finns något större behov av att förboka.
– Men vi kommer ändå att skaffa ett webbaserat förbokningssystem under våren, säger Olle Rodéhn.

Filmen 101-åringen som smet från notan drog mycket folk i Storfors. Foto: SF.

Biografen har testat att ha paus mitt i filmen, och reaktionerna från besökarna har varit blandade. En del vill absolut ha paus, medan andra inte vill bli störda i filmen. De kommande filmerna kommer därför att köras utan paus.

Under januari-februari visas: The return of Xander Cage, Resident Evil, Vaiana och Fifty shades darker. Biokväll i Storfors kommer det att bli på lördagar och man räknar med att visa minst fyra filmer i månaden.
– Vi kommer att köra filmerna dagen efter att de har premiär eftersom vi bedömer att just lördag blir lämpligast i Storfors, säger Olle Rodéhn.

av Eva Wiklund

Leave a Reply