Julsmak med punsch och lingon

Jultårta med smak av punsch och lingon, lussekatter och marsipangrisar hör julen till på Bageri Höghuset.

jultarta lussekatter

En smaskig jultårta med smak av punsch och lingon. Det har Bageri Höghuset i Kristinehamn lockat med under flera jular.

Disken hos Bageri Höghuset fylls fram till jul med rosa mar-sipangrisar och röda  tomtar i marsipan. Här finns naturligtvis också pepparkakor i olika former och en vanlig dag i december bakas det runt 150 lussekatter. Sedan, när det drar ihop sig till Lucia och alla företag och privatpersoner satsar på lussefirande, springer antalet lussekatter upp mot mellan 1 500 och     2 000 stycken. Nu bakas inte allt samma dag utan det förbereds några dagar innan den stora anstormningen.

Den som riktigt vill smaka på bageriets godsaker till jul kan välja bageriets jultårta med smak av både lingon och punsch. Den som inte vill satsa på en hel tårta kan välja bakelser med julsmaker.

Det är inte bara bakverk med med anknytning till julen som lockar den här årstiden. Bageriet säljer som vanligt både bullar och wienerbröd plus alla småkakor och andra bakverk som ingår i det ordinarie sortimentet.

Bageri Höghuset fyller nästa år femton år. Det startades av Charlotte Nilsson och Katrin Karlsson-Bäck. Verksamheten växte snabbt och 2011 fick de erbjudande om att ta över de nuvarande lokalerna, i det som tidigare var anrika Ejes Konditori. Idag har verksamheten nio anställda. Förra året fick bageriet utmärkelsen ”Årets medlem” av centrumorganisationen Omtänksamma Kristinehamn.

av Björn Hallin

Leave a Reply