Nostalgiska bilder från Kristinehamns Bildarkiv

En krockad bil nedanför lasarettet i Kristinehamn. Året var 1964-65 och det var Jan Bryske som körde bilen. Han kom uppifrån Lokandergatan samtidigt som det kom en cyklist nerifrån staden. När båda väjde undan för att undvika en krock slog bakdäcket på bilen i trottoarkanten och bilen slog runt. Några av de nyfikna barnen heter Kenneth Franzén, Jan och Per Olsson, Tomas och Leif Ruud, Per Östlund och Sven-Olof Olsson.

murco

Murcos bensinstation på Djurgårdsvägen i Kristinehamn startade sin verksamhet 1966 och fanns kvar till 1975. Ägaren hette Roland Wittgren och står till vänster på bilden. Den andra killen heter Jerry Larsson. Bilden kan vara tagen vid invigningen av bensinstationen.

c-a-aronssons-mjolk-brodaffar-filial-pa-skogsgatan

C.A. Aronssons Mjölk & Brödaffär låg på Södra torget och var en filial till en butik på Skogsgatan.

eldaregatan

Karlssons partiaffär låg i korsningen Eldaregatan/Skogsgatan och mellan åren 1963–1966 ägdes den av Ingvar och Sibylla Karlsson. Därefter såldes den till Sven-Erik Bergstedth som sedan byggde och öppnade kiosken Nattkröken på samma ställe. Herrarna på bilden heter från vänster sett Sten-Åke Karlström, Sigge Berglund, Bror Nyman, Arne Palm och Tommy Nilsson. 

sodertullskiosken

Södertulls korvkiosk ägdes först av Knut Andersson men i början av 1960-talet sålde han den vidare till Folke Andersson. Kiosken har inte alltid hade stått vid Södertull utan flyttadess runt lite i Kristinehamn. Från början stod den i Järnvägsparken, sedan vid Morabyrån och därefter på Södra Torget en kort period innan den slutligen hamnade vid Södertull. 

nyveliuskiosken

Nyvelius kiosk öppnades i maj 1965 av ägaren Tore Nyvelius. Därefter togs kiosken över av Olof och Eva Jönsson och de ägde den mellan åren 1979–1993. 

kristinehamn_fabriksgatan_1905_15063_818

En bild från Fabriksgatan 1905.

Leave a Reply