Antik- och kuriosaboden i ny kostym

figurer2b
annonsbildbLoppisentusiasterna har alltid varit rätt när det gäller att vara klimatsmart. Numera tilltalar återbruk allt fler. Köp- och säljsidor på nätet är populära. Marita Olén Widenberg har sin Antik- och kuriosabod. Fylld med smarta och hållbara val.

Från litet till stort till litet. Marita har flyttat in i ny lokal, mitt emot Folkets hus och turistbyrån på Kungsvägen. Här har hon bantat ner utbudet och noga valt ut saker och ting från olika epoker. Lokalen är inte stor, men trevligt överblickbar med var sak på sin plats.

– Ett hem blir ju aldrig riktigt färdigt. Blanda gammalt och nytt och hemmet blir levande, konstaterar Marita. En kristallkrona kan väl aldrig bli fel, tänker jag.

Marita som är mycket kunnig efter många år i branschen berättar om konsten, de små fina figurinerna och fåglarna i glas från kristallkronor2bMurano. Här finns Rörstrands Ostindia och kristallglas från Orrefors. Gammalt, men fortfarande modernt. Mina ögon fastnar på hyllan med Blå eld av Hertha Bengtson. Snart är julen här och många av oss kommer att svårt att hitta den där perfekta julklappen. Det är då vi kan tänka utanför boxen. Blanda gammalt och nytt. Ett av paketen kan innehålla en fantastisk glaskaraff och en flaska vin. Eller en vacker plåtburk med ett smakfullt te. En tjusig kristallskål med chokladpraliner.

Efter nio månaders time-out är Marita redo för nyöppning till skyltsöndagen. I fortsättningen håller hon öppet en dag i veckan, onsdagar kl 12-18 och i övrigt efter överenskommelse. Då får hon tid över till familjen, hemmet och resor.

– Jag har kommit på att jag inte är 25 år längre, avslutar Marita med glimten i ögat.

av Anna-Lena Elg

Leave a Reply