Två av tre tar hjälp för att renovera badrummet

Var fjärde svensk planerar att renovera sitt badrum inom de kommande fem åren. Det visar en stor badrumsundersökning.
Samtidigt bävar många för ett så stort renoveringsprojekt.
66 procent vill helst lägga ut hela renoveringen på en fackman och 39 procent tycker det är svårt att välja material och lösningar.

Undersökningen har gjorts av Yougov. Totalt har 1000 personer tillfrågats.
I Sverige renoverar vi badrummet i snitt var tionde år. Men det är inte bara förknippat med förväntan och glädje.
Nästan hälften av oss (45 procent) känner oro inför stöket och oredan som en badrumsrenovering medför. 47 procent skulle hellre flytta till ett hus eller en lägenhet där badrummet redan är nyfixat än att behöva börja med att renovera själv. Hela 39 procent tycker det är svårt att välja rätt material och lösningar.
Dessutom är badrummet det rum vi känner oss mest osäkra på att bygga om eller renovera. 66 procent vill helst lägga ut hela renoveringen på ett proffs.
Konsumenterna har stort förtroende för installatörer och VVS-återförsäljare och man lyssnar till deras råd och tips. Man är också intresserad av nya innovationer som till exempel luktfria toaletter och beröringsfria spolplattor, men få vet om att de finns, visar undersökningen.
Att renovera badrummet är en dyr investering. Det tycker 84 procent. Men när man ändå renoverar, vill många gärna lägga till lite lyx. Och det man framför allt väljer då är en vägghängd toalett (37 procent), jacuzzi (33 procent), bastu (28 procent) eller duschtoalett (13 procent).

Leave a Reply