Tina Törner inspirerade under Storfors första gala

Tina Törner föreläser under Storfors första Idrottsgala.

När Storfors allra första Idrottsgala gick av stapeln så var det med 140 inbjuda och med inspiratören Tina Thörner på scenen.
– Det är bara så här man växer – tillsammans!, säger Tina Thörner, som är imponerad över att den lilla orten satsar på en gala.

– Självklart måste ni sticka ut och våga berätta om alla bra saker som görs i föreningarna här och alla duktiga idrottsutövare som finns i Storfors. Om inte små föreningar ute i landet fostrade duktiga idrottsmän och idrottskvinnor skulle det inte finnas underlag för några galor i storstäderna heller, säger hon.

Mingel i Kulturcaféet inna Idrottsgalan. Kommunalråd Hans jildesten syns i vimlet. Kultur- och fritidschef Olle Rodéhn är nöjd.

mingel-i-kulturcafeet-inna-idrottsgalan-kommunalrad-hans-jildesten-syns-i-vimlet kultur-och-fritidschef-olle-rodehn-ar-nojd Galan hålls i Stora Galejan, som är dukad till fest, men innan föreläsningen och föreningarnas egna presentationer och prisningar bjuds på mingel i Kulturcaféet. Det är idel kramar, stora leenden och ett högljutt sorl när cirka 140 idrottsutövare från tio olika föreningar träffas och utbyter erfarenheter.
– Det känns jättetrevligt att få komma hit och visa upp föreningen, säger Camilla Wirås från Lundsbergs Golfklubb. I vimlet har hon bland andra träffat ridklubbens medlemmar.
– Det är verkligen kul att träffa folk man inte sett på länge, säger hon.
Motorklubben tar med sig Tina Thörner ut till Mikael Wibergs rallybil som står parkerad utanför Kulturhuset.
– Det är kul att vi får mingla på en sån här gala, säger de, och får en bild med flerfaldiga världsmästaren vid huven.

gala-torner-forelaser tina-torner-poserar-vid-mikael-wibergs-rallybil

Törner föreläser. Tina Törner poserar vid Mikael Wibergs rallybil.

Från scenen berättar kartläsaren Tina Thörner, som egentligen tänkte bli pilot, om sitt liv och sin karriär. Hon har nått många av sina mål och bland annat vunnit tre världsmästerskap för damer och vunnit flera sträckor i Dakarrallyt. Våren 2011 kom hon också på tredje plats i tv-programmet Let´s dance.
– Jag har inte så många fler mål som jag måste nå för min egen personliga del. Just nu känns det mycket roligare att vara med och inspirera andra och se dem växa, säger hon.

Under galan invigningspratar kommunalråd Hans Jildesten som är lyrisk över initiativet till idrottsgala. Kvällens konferencier, Sven-Erik Rhen från Idrottsalliansen, lotsar smidigt alla föreningars talare. Och nog blir det en kväll fylld av skratt och varma applåder när föreningarna själva presenterar sina verksamheter och prisar årets olika prestationer.
– Det här blev precis som jag önskade, en kanonkväll. Jag är jättenöjd med att så många slöt upp till vår allra första gala, och jag är imponerad av all kraft och energi som finns ute i föreningarna.
Utan deras engagemang skulle Storfors inte alls vara ett lika bra samhälle att leva och bo i, säger kultur- och fritidschef Olle Rodéhn, som önskar sig en ännu större uppslutning nästa år.
– Självklart hoppas vi att ännu fler föreningar kommer med, för i och med detta har vi nog skapat en tradition, säger han.

av Eva Wiklund

 

Leave a Reply