Succéfesten i Storfors är tillbaka 6 december

tomten-i-halla

Tisdag den 6 december har hela Storfors kvällsöppet.
Inramade av brasor och 350 marschaller i centrum finns mängder av utställare på plats – både utomhus och inomhus.
– I år välkomnar vi särskilt Värmlandstomten Inge från Halla och Luciatåget, säger kommunalråd Hans Jildesten.

Den 6 december kommer hela centrum att lukta glögg och mat lagad utomhus över öppen eld – medan gator och torg fylls av folk. En populär aktivitet för alla barn under tio år blir säkert besöket hos Värmlandstomten, som väntar i sin tipi för att få dela ut paket.

1medeltidsmat-centrumfesten c-tandtrollen-hos-madiels-symaskinerGrundtanken med julfesten, som hålls för tredje året i rad, är att stärka det lokala näringslivet. De företag och föreningar som inte har lokaler i centrum, men som ändå vill visa upp sig, finns på plats i Kulturhuset, Seniorernas Hus och i Kommunhuset. Man kan besöka utställarna i Kulturhuset/Folkets Hus, äta medeltidspizza eller värmländska kôlbullar på torget. Man kan även pyssla, skjuta en serie hos skytteföreningen, fiska fiskdamm och träffa tandtrollen.

centreum_saffleoperan fest_julmarknad

Inte minst kan man njuta av Säffleoperans skönsjungande tjejer framför brasan. I Seniorernas hus visar Röda Korset spännande redesign där skräddare från Syrien förvandlar begagnade kläder till något helt nytt. Julmarknadsutställare finns det gott om liksom en del loppisar i centrum. Alla butiker har självklart öppet med specialerbjudanden.
Kvällens kanske bästa erbjudande står Karlstad Airport för med en resa för två till Frankfurt, som kan vinnas av besökarna.
– Förra året var centrum fullt av besökare, självklart tror vi på samma succé i år. Vi har ju lagt den här festen på en helt vanlig vardagskväll bara för att det inte ska konkurrera med andra evenemang, säger Hans Jildesten.

av Eva Wiklund

Leave a Reply