Rusta öppnar på Storängen

Nyöppnade Rusta är runt 2000 kvadratmeter stort på Storängen i Karlskoga.

– Det är hur bra som helst. Alla här ute är mer än nöjda. Det tycker Henrik Niinikivi på Autoexperten, ett stenkast från nyöppnade Rusta på Storängen i Karlskoga.

Drygt två hundra personer köade utanför Rusta innan dörrarna slogs upp till den nya butiken i slutet av oktober. Den nya etableringen betyder att genomströmningen av folk blir ännu större på handelsområdet vilket är positivt för både nykomlingen som de övriga företagen som redan etablerat sig.
– Etableringen av Rusta betyder jättemycket och det drar hit ännu mer folk, menar Henrik som förutom Auto-experten även driver Storängen Fastigheter AB som för en tid sedan köpte en av de större centrala tomterna på Storängen.
– Området är stort och här finns plats för fler företag, säger Henrik.
Rusta funderade länge på att etablera sig i Karlskoga och beslutet togs när Storängens handelsområde började byggas upp och ledningen för Rusta såg möjligheterna med en etablering.
Flera andra stora aktörer på området blev en draghjälp när beslutet togs.

Butiken i Karlskoga är runt två tusen kvadratmeter stor och har ett fullt sortiment. Ett tiotal personer har fått anställning i butiken.
De närmaste Rustabutikerna ligger i Karlstad och Örebro och den nya butiken fyller nu igen ett hål på kedjans etableringskarta.
Rustakedjan växer snabbt och ett tiotal butiker öppnas runt om i landet varje år.
Kedjan har ett brett sortiment inom inredning, trädgård, julsaker, fritid och skönhets- och hygienprodukter.

av Björn Hallin

Leave a Reply