Snart öppnar H&M i Kristinehamn

I slutet av november öppnar H&M i Lyranhuset i Kristinehamn. Bilden är tagen i en annan butik.

Om drygt en månad slår Kristinehamns kanske mest efterlängtade butik upp portarna. Då öppnar H&M i Lyranhuset och centrum får ett dragplåster som alla hoppas ska leda till fler butiksetableringar.

Något exakt öppningsdatum är ännu inte spikat men hittills har arbetet med att ställa iordning lokalerna gått helt enligt planerna. Lyranhuset byggs om både in- och utvändigt vilket betyder att Kristinehamn får ett nyare ansikte mot Södertull. Det är ett helt team som arbetar med lokalen och när de är klara bjuds alla intresserade på en riktig öppningsfest.

Fastighetsägaren Linnés har arbetat i många år för att locka H&M till Kristinehamn och när beskedet kom i april i år om att kedjan skulle öppna en butik i Lyran var det många som jublade. Lokalerna har stått mer eller mindre tomma i många år men nu fylls hela nedervåningen av H&Ms nya butik som blir runt 2 300 kvadratmeter. Sju personer får anställning och som butikschef har Ann-Sofie Åberg anställts. Hon är internt rekryterad och kommer närmast från H&M på Mariebergs köpcentrum i Örebro där hon jobbat som Visual merchandiser. Eventuellt kan det bli fråga om att utöka arbetsstyrkan men utvecklingen får visa hur det blir.

hm-beauty hm-home-store

 

För alla som är intresserade av smink finns H&M Beauty i de nya lokalerna och de som är intresserade av heminredning får chansen på H&M Home.

Butiken kommer att ha avdelningar för både mode och heminredning för hela familjen med H&M Home-konceptet som lanserades 2009. Det finns idag i femton H&M-butiker i Sverige och på nätet. Inredningskonceptet erbjuder bland annat handdukar, sängkläder, gardiner och andra hemtextilier men även vaser, ljus, skålar, korgar med mera. Kunderna kommer också att få botanisera bland skönhetsprodukter på avdelningen H&M Beauty.

av Björn Hallin

Leave a Reply