Jordnära färger höstens inredningstrend

Trenden för höstens inredning går mot en mer ombonad stil. Vita väggar och nordiskt krispigt ersätts med dova och lite murriga miljöer både vad gäller gardiner, filtar och kuddar. Efter allt vitt vill vi nu ha mer färg och mönster som går mot det jordnära. Kuddar i svart-vitt eller blått, filtar med mönster och färger i rosa, grått och vitt, lite kontrastrika variationer. Mässing fortsätter att vara populärt liksom guld.

Vårens och sommarens pastellfärger är nu borta och ersätts med mer rustika och mörka inredningsdetaljer.
Kaktusar i olika former dyker upp liksom Majas lyktor där tio procent av priset går till Barncancerfonden.

Therese Nord, inredningsansvarig på Nords i Karlskoga har nyss kommit hem från den stora inredningsmässan Formex i Stockholm och fyllt orderboken med spännande inredningsdetaljer som snart finns på plats på andra våningen i butiken i Linnebäck.
– Jag tycker höstens inredningstrend är mycket spännande. Man märker också att det kommer många roliga saker med mycket text, till exempel ljuslyktor som kan vara en bra present att ge bort, säger Therese.
Vad gäller lampor har hängande lampor i till exempel fönster kommit tillbaka efter att trenden tidigare gått mot mer bords- och golvlampor.
Nords har lagt upp mycket av höstens nyheter på Facebook och Instagram och den som är intresserad av specifika inredningssaker kan boka upp sig.

many-0920-a-0010-a

av Björn Hallin

Leave a Reply