Elon flyttar till OK-macken

Lars Eriksson i butikslokalen som har ett klart synligt läge längs riksväg 26.

De senaste 35 åren har Lars Eriksson reparerat Storforsbornas vit-varor. För 20 år sedan öppnade han butiken som numera är ansluten till ELON-kedjan och nu är det dags för ett nytt steg när verksamheten flyttar in i OK-macken längs riksväg 26.

– Det här känns väldigt bra. Vi får mer än dubbelt så stora lokaler och ett fantastiskt bra läge, säger Lars, som just för dagen provmålar väggarna i olika gråa nyanser.
– Det är den nya trenden i vitvarubutiker, men det får inte vara för mörkt i min butik, jag trivs när det är ljust, säger han.

Lars köper själva byggnaden och en del av marken vid OK, men den del där pumparna står kommer fortfarande att tillhöra OK Värmland.
Tvätthallarna ingår i köpet och han kommer att hålla dessa öppna när butiken är öppen.
– Det krävs lite renovering där först, men sedan ska det komma igång, säger han.

elon-pa-utsidan elon-lager

Nu får Elonskyltarna samsas med OK-flaggorna.

Idag är butiken öppen klockan 15-18 varje vardag. Hur den nya butiken ska hålla öppet är ännu inte klart.
– Det blir i varje fall inte kortare öppettider, vi kommer att prova oss fram, säger han.
Lokalen har bra ytor för att rulla in vitvaror och Lars ser även fram emot att kunna ta in maskiner för reparation i lagerutrymmet.
– Här har vi vatten och el och dessutom gott om plats. Det blir förmodligen enklare att åtgärda trasiga maskiner här än på plats i kundens hus, säger Lars, som började sin bana som egen företagare just som vitvarureparatör. Då var efterfrågan på reparatörer stor, men idag lönar det sig ofta inte att reparera en trasig diskmaskin, frysskåp eller spis.
– Det blir helt enkelt för dyrt, och maskinerna har sjunkit så pass mycket i pris att många väljer att köpa nytt, säger han.

Butiken var tidigare ansluten till Elspar-kedjan, men bytet till Elon har inneburit ett brett sortiment som uppskattas av kunderna.
– Det har blivit riktigt bra, säger Lars, som nu kan se fram emot ett nytt kapitel i företagshistorien.
– Det ska bli roligt att få prova detta. Jag tror att det kommer att bli ett lyft. Dessutom kändes det tråkigt att den här fina lokalen inte skulle användas till något bra, säger han.
Flyttlasset beräknas gå i slutet av september eller senast under oktober.

av Eva Wiklund

Leave a Reply