Trendig kalkfärg ligger rätt i tiden

Kalkfärg med inspiration från naturen ger väggen ett unikt och personligt uttryck och skapar en vägg som ingen annan har.

– Vi lever i en tid där det slitna och inte helt perfekta har tagit över den strama minimalismen. Det ska se lite tillfälligt och slitet ut, samt våra hem ska ha själ och personlighet. Med kalkfärg har ett gammalt hantverk fått nytt liv och den här tendensen passar väldigt väl in på den skandinaviska marknaden. Vi vill ha det tryggt, mysigt och ombonat, säger Lisbeth Larsen, kulörchef på Jotun.

Färgen har en textur som upplevs som kalkmatt och som ger väggen ett grovt och industriellt, men också tidlöst uttryck.Kalkfärgen skapar en vacker och behaglig bakgrund för resten av interiören och på så vis får man en vägg med både själ och djup, fortsätter Lisbeth Larsen.

Kalkfärgen från Jotun LADY Minerals är tillverkad av äkta kalksten och är därmed en produkt som från grunden kommer från naturen.

Leave a Reply