Allt fler kommer till fordonsträffarna i Nässundet

Hartmuth Bodinger står ju och njuter när arrangemanget rullar på.

Ofta har det varit knökfullt. Fordonsträffarna vid Nässundets station har samlat allt fler deltagare under sommaren. Tre träffar har hållits och den fjärde arrangeras den 30 augusti. Samtidigt har vedugnsbageriet haft en succésommar med den största tillströmningen av gäster sedan starten.

Den sista tisdagen i månaden under juni, juli och augusti har Country Cruisers i Rudskoga anordnat fordonskvällar vid Nässundets station. Arrangörerna har haft tur med vädret och det kan vara en av förklaringarna till den stora uppslutningen. Det är fjärde året som träffarna arrangeras.

Bild 3 nässundet 1
– Det har ökat hela tiden och som mest har vi haft ett par hundra bilar på området, säger Hartmuth Bodinger på Nässundets station. Många har varit långväga, bland annat hade vi en familj från Motala som kom hit men mest är det intresserade från Karlskoga och Kristinehamn.

Bild 2 Bild 4

Vid träffarna är det entusiastbilar som får komma in på området och några gånger har det varit helt fullt. De som kommer i vanliga bilar får inte komma in utan får istället parkera sina bilar på andra sidan järnvägen. En av höjdpunkterna under träffarna har varit serveringen av grillade hamburgare där råvaran hämtats från Sörgårdens gårdsbutik i Vike söder om Kristinehamn.

nässundet 3
För Nässundets stations egen verksamhet har sommaren varit väldigt positiv och ryktet om brödet från vedugnsbageriet och matserveringen har spridit sig. Besöksantalet har ökat varje år och under sommaren slog det rekord.
– Under juni och juli ökade vi med 25 procent, säger Hartmuth.

av Björn Hallin

Leave a Reply