Ny svensk uppfinning räddar robotgräsklipparna!

Sverige träffas av omkring hundratusen blixtnedslag varje år.
Åskväder förekommer i Sverige framför allt på sommar-eftermiddagar i stora bymoln som byggts upp genom soluppvärmningen under dagen. 

Alla robotgräsklippare har känslig elektronik som lätt slås ut av åsknedslag. Den nedgrävda begränsningsslingan fungerar som en stor antenn för åskan och leder strömmen direkt till laddstationen vid en urladdning. Urladdningen behöver inte ens vara nära, den kan vara kilometer bort. Om robotgräsklipparen är inne för laddning, vilket den ofta är om den känner av att det regnar, skadas både laddstation och klippare – vilket medför en kostsam historia.

Blixtbild

Thunderstop är en ny svensk uppfinning som monteras på begränsningsslingan och hindrar helt enkelt blixten från att nå utrustningen vid ett blixnedslag eller urladdning. Vid ett riktigt kraftig urladdning kan även blixten gå in i huset och förstöra annan utrustning. Det patenterade åskskyddet Thunderstop skyddar utrustningen och är en billig investering för att slippa laga eller köpa nytt. Stora försäkringssummor, reparationer och extraarbete för utbyte kan alltså sparas.

Thunderstop använder inget batteri eller egen strömkälla och påverkar inte robotens styrsystem. Den är vattenskyddad IP65 och monteras lätt i anläggningen. Passar till alla märken, Robomow, Husqvarna, Worx, Gardena, Stiga, etc.

Leave a Reply