Ny bygghandel öppnar i Kristinehamn

AB Karl Hedin Bygghandel öppnar en ny butik i Kristinehamn. Företaget flyttar in i Flybos tidigare lokaler på Karlstadsvägen. Går allt enligt planerna sker inflyttningen i augusti.

Karl Hedin har som affärsidé att erbjuda allt från planta till planka. Företaget startade 1917 som ett sågverk och som mest ingick ett tiotal sågverk i koncernen. Idag finns två större sågverk kvar, ett i Krylbo och ett i Norberg samt ett mindre i Säter. Företaget har expanderat snabbt på butikssidan. 1999 hade man åtta butiker som idag växt till 41 enheter. De flesta finns i Bergslagen. Antalet anställda är idag runt 1 000 personer och omsättningen ligger på 3,6 miljarder kronor.

Butiken i Kristinehamn får sex anställda. Platschef blir Thomas Stenbäck som närmast kommer från en tjänst som butikschef för Woody Bygghandel i Arvika.
– Att AB Karl Hedin etablerar sig i Kristinehamn känns mycket bra. Det förstärker bilden av att Kristinehamn är en ort som attraherar handelsetableringar just nu. Jag är helt övertygad om att AB Karl Hedins satsning i Kristinehamn kommer att komplettera vårt befintliga handelsutbud och att deras koncept kommer att hitta en bred och långsiktig marknad, säger Madelen Richardsson, näringslivschef i Kristinehamn.

Leave a Reply