Fritidsmässan i Kristinehamn större än någonsin

Arne Bergström kan i år bjudas på en fritidsmässa som slår alla rekord och är större än någonsin.

För femte året arrangeras Fritidsmässan i Kristinehamn med rekord i antalet utställare sista helgen i maj. Antalet fördubblas mot tidigare år och är nu uppe i 90 stycken som visar prov på det mesta som hör till fritiden.

Fritidsmässan hade ett uppehåll förra året eftersom den då kolliderade med en liknande mässa i Norrköping.
– Det betyder att vi nu fick gott om tid och bättre förutsättningar för att göra en riktigt bra mässa i år, säger Arne Bergström som arrangerar mässan.

Tidigare har mässan hållit till vid campingen men i år flyttas den till Kristinehamns Arena där utrymmet blir tre gånger större än tidigare. Utställarna kommer att stå både inne i arenan och utanför.
Liksom tidigare år riktar sig mässan till alla som lockas av en fritid på hjul. Kristinehamn är ju en av landets viktigaste husbils- och husvagnsstäder och utsågs även 2015 till Sveriges husbilsvänligaste kommun.

Bild från mässan 2014 vid campingen, men i år flyttas den till Kristinehamns Arena.

IMG_4652

Den största ytan på mässan kommer att tas upp av husbilar och husvagnar och allt som hör till. Men bland utställarna finns dessutom sådant som hör till båtliv, utrustning för motion och idrott, fiske, kläder, trädgårdsmaskiner och tillbehör, uterum, camping- och trädgårdsmöbler, grillar i alla storlekar och den som vill veta mer om lägenheter i Thailand får chans till det. Den som vill få bättre syn får tips om ögonlaser och ögonreparationer.
Sjöräddningssällskapet visar upp sig och MHF visar en alkobom som kan sättas upp vid färjelägena. Det betyder att de som kör av färjan får blåsa i alkolåset till bommen och antingen klarar föraren det eller i värsta fall så stoppas han eller hon.
Kristinehamnsbostäder ska berätta om planerna på flerfamiljshus på Sannakajen och de som vill får anmäla sitt intresse. Tanken är att det ska byggas tre fastigheter som kan bli upp till åtta våningar höga. Den som vill bo närmare marken kan få information om husen som just nu byggs på Sannakajen.

Arvingarna
På mässan finns också många möjligheter att både äta och dricka kaffe. Den som vill svänga sina lurviga har chansen på fredagskvällen då det blir både mat och dans med Arvingarna.
Kjell Bergqvist kommer att mingla på området och även berätta mer om sitt projekt i Thailand där han är med och driver en simskola för barn. Förra basketspelaren Kicki Johansson blir på lördagen utsedd till ny Kristinehamnsambassadör.

Kjell Bergqvist Kicki Johansson

 

 

En nyhet för i år är också ett samarbete med golfklubben med en partävling i golf för husbils- och husvagnsfolket.

av Björn Hallin

Leave a Reply