Familjeföretaget satsar på nya maskiner

Thyras AB växer allt mer och är idag stora på anläggningsarbeten. Lagom till våren satsar företaget på försäljning av grus, matjord och täckbark på området i Botorp.

Thyras startades 2003. Det började med att man hyrde en grävmaskin och utökades sedan med en hjullastare, minigrävare och en lastbil.

20131008 JS Thyras Karlskoga Foto Simone Syversson

Sedan dess har det rullat på och verksamheten har växt i familjeföretaget som drivs av Tobias och Mårten Lindström. Idag arbetar Thyras brett med markarbeten, som är det största arbetsområdet, transporter och försäljning av grus, matjord och täckbark. För några månader sedan utökades maskinparken med en ny lastbil och två nya grävmaskiner.

Thyras erbjuder sig att ta ett helhetsansvar för kunderna. Det kan till exempel gälla snöröjning och sandning vintertid och en vårstädning med sopning av sanden. Sommartid sköter företaget gräsklippningen åt kunden och lagar asfalt om det behövs.
Thyras driver en bergtäkt vilket gör att företaget är självförsörjande med material till anläggningsarbeten. Dessutom kan privatpersoner köpa grus, sand, matjord och täckbark hos företaget i Botorp. För den som inte har möjlighet att hämta själv kan Thyras ställa upp och köra hem materialet. Det finns också möjlighet att hyra både containers och flak.

Företagets arbetsområde är främst inom Karlskoga samt Degerfors och Kristinehamn men även österut mot Närke.
Företaget har idag tjugo anställda.

Ny_20160129_144511

av Björn Hallin

Leave a Reply