50 årsjubileum i byggbranschen

Efter många framgångsrika år fyller nu HEBAB, (H.Einarsson Byggnads AB) i Karlskoga 50 år. Företaget grundades 1966 av Herbert Einarsson.

Idag ingår företaget i en större koncern och arbetar på marknaderna i Karlskoga, Nora och Örebro med omnejder. År 2010 köptes företaget av MBP Holding AB som i sin tur äger bygg-
företaget EBAB, Hyrmaskiner och Lindes-bergs Golv i Lindesberg samt Skövde Bygg och Entreprenad i Skövde. Totalt sysselsätter koncernen 90 anställda.

Idag har HEBAB 23 anställda och verksamheten täcker alla delar i byggprocessen.

DSC_3264VD är sedan 2010 Mats Eriksson som också är en av ägarna av koncernen. Företaget har tagit fram en kvalitetspolicy och företaget samarbetar nära med kunderna för att resul-tatet ska bli det bästa. HEBAB har också satsat på arbetsmiljön och regelbundet genomförs kompetensutveckling och säkerhetsutbildningar. Viktigt är också personalens friskvård.

Tack vare att Hebab har ett så brett utbud av tjänster tar företaget hand om byggprojektet hela vägen vilket betyder att kunden inte behöver anlita något annan entreprenör. Ett exempel är att HEBAB har tre anställda som är specialutbildade och certifierade på våtrum och kakelsättning. Företaget renoverar cirka 150 badrum per år.

HEBAB arbetar till stor del med försäkringsskador och är bland annat förtroendeentreprenör åt Länsförsäkringar Bergslagen. Företagets nischer är försäkringsskador, bostadsanpassningar, ROT-arbeten, mindre industribyggnation och plattsättning.

av Björn Hallin

Leave a Reply