Universums kraft kan minska stress

Universums helande kraft är tillgänglig för alla – det är sierskan Anna-Lena Vikström övertygad om.
– Det finns en läkande kraft som kan hjälpa oss att få kontakt med våra känslor och vår intuition och som kan hjälpa oss att ta reda på vad vi vill med livet, säger hon.

Redan som fyraåring hade Anna-Lena Vikström skräckfyllda ut-ur-kroppen-upplevelser i den lilla byn Hacksjö i Lappland, där hon växte upp. Men det skulle dröja många år innan hon förstod varför byns original ständigt sa att hon ”hade gåvan”.

Idag är hon
ensamstående mamma och försörjer sig som sierska och medium, vilket innebär att ständigt försöka att uppfylla folks förväntningar. Borttappade saker, förvunna personer, trassliga relationer och jobbiga familjeförhållanden fyller vardagarna och på helgerna reser hon över hela Sverige för att hålla kurser i allt från reiki och änglamassage till medialitet.
– Jag har fått lära mig att säga nej för att tillvaron ska fungera. Jag jobbar korta dagar för att hinna umgås med min åttaåring och jag jobbar numera hemifrån på veckorna, säger Anna-Lena.

omslag_framsida_högupplöst Anna-lena Vikström signerar pocketböcker 1

I nyutkomna pocketboken ”Hon som ser”, berättar hon om sitt ovanliga liv. Det är en ovanligt öppenhjärtig bok om hur krångligt, dråpligt och annorlunda livet kan bli för den som har mediala förmågor och Anna-Lena bjuder både på sig själv och på många tips för den som vill lära sig att följa sin intuition.
– Den har legat på Adlibris tio-i-topplista över biografier sedan den kom ut, och det är naturligtvis jätteroligt. Det är nog inte så vanligt att ett medium delar med sig ur sitt eget liv på ett så privat sätt, säger hon.

Anna-Lena menar att det finns många olika sätt att ta hand om sig själv för att må bra. Yoga, meditation eller reiki är några, och själv använder hon ofta den japanska metoden reiki.
– Den fungerar ungefär som akupunktur genom att lösa upp blockeringar i kroppens energibanor och öka energiflödet, säger Anna-Lena, som för många år sedan tog en fajt för att offentliggöra metoden helt gratis via internet.
– Jag var ung och kanske naiv då, men jag tycker fortfarande att alla ska ha tillgång till universums läkande kraft. Om det finns ett sätt att hela både kropp och själ så ska det väl vara tillgängligt för alla, inte bara för dem som kan betala höga avgifter, säger hon.

reiki Anna-Lena testar Reiki på väninnan Carola

Anna-Lena visar hur metoden går till genom att hålla händerna över Carola Carlssons kropp. Carola känner värmen komma smygande trots att Anna-Lenas händer fortfarande är kalla. Det bränner som eld på vissa punkter och Carola, som är psykoterapeut, säger att reiki ger henne massor av energi.
– När man jobbar med människors problem hela dagarna är det viktigt att hitta bra sätt för avslappning och energipåfyllning för egen del. Alla mår bra av reiki, den som är stressad blir lugnare och den som behöver energi får det, säger Carola, som också springer maraton och tycker att metoden ger henne en energiboost i löparspåret.

Anna-Lena Vikström

Ålder: 46 år
Bor: I villa i Karlstad
Familj: Sonen Zakarias
Aktuell med: Pocketboken ”Hon som ser”, utgiven av Pocketförlaget.
Provläs boken på hemsidan: www.anna-lena.se

Anna-Lenas må-bra-tips

• Hitta en behandlingsmetod som du kan göra på dig själv, exempelvis reiki, yoga eller meditation. Det enkla är ofta det bästa och är det en dyr krånglig metod så ska du vara skeptisk.

• Starta en grupp med vänner där ni kan byta behandlingar med varandra en gång i veckan. 

• Vill du prova healing så kan du i tankarna föreställa sig en person som du upplever har starkt helande kraft och sedan leva dig in i hur du tror att kraften skulle kännas om du själv hade den. Lägg sedan händerna på ett ställe där du behöver healing och lägg uppmärksamheten på området under händerna och känn efter vad som händer.

 

av Eva Wiklund

 

Leave a Reply