Lukta gott till jul

Boss Scent och Gucci Bamboo – det är två av julens säkra kort i tomtens julklappssäck. Åtminstone hos de som önskat sig något väldoftande i julklapp.

Presentkartonger med dofter är en given julklapp för många. Ann-Sofie har byggt upp ett litet berg av kartonger inför julen.

Vid parfymen

På Affection i Kristinehamn började man redan i slutet av november att bygga upp ett digert bord av presentkartonger med både manliga och kvinnliga dofter. Presentkartongerna har nämligen högsäsong till jul. En doft tillsammans med ett deostick är ganska vanligt och kartongerna säljs till ett bra pris. Vill det sig riktigt bra kanske deosticket eller en välgörande lotion följer med på köpet.

Nya dofter i årets julhandel är manliga Scent från Boss och Bamboo från Gucci. Den förstnämnda är unik så till vida att det finns inslag i doften av Maninkafrukten som växer överallt i Afrika. Det är första gången frukten används i en doft. Annars är det kryddig ingefära och skinande läder som sätter sin prägel på Boss nyskapelse.

Kvinnodoften Bamboo från Gucci är mjuk och intensiv på en och samma gång. Här finns träiga och varma doftnoter, sandelträ, vanilj från Tahiti och ambra.

– De här dofterna har slagit bra och de doftar verkligen gott. Vad gäller Bamboo är det en lätt och fin doft som skiljer sig lite från Guccis andra dofter som oftast är lite tyngre, säger Ann-Sofie Ekberg som förestår Affection-Mansionbutiken.
Ofta kommer mannen i familjen rusade sista dagarna före jul och köper en doft till hustrun. Det är en julklapp som är lätt att köpa och som brukar vara populär hos den som får paketet av tomten. Till de som är villrådiga inför det stora utbudet kan alla som arbetar på Affection Mansion ge goda råd.
Även om det är dofter som är storsäljaren till jul är en annan ganska stor artikel necessärer.
– Man kanske har varit ute och rest under sommaren och necessären blivit sliten och tjänat ut och då passar det bra att ge bort en ny i julklapp, säger Ann-Sofie.

Vd porslinet

Bestick, muggar och glas är storsäljare lagom till jul. I handen håller Ann-Sofie en mugg från välkända Höganäs.

Affection och Mansion invigdes 2003, då som två separata butiker strax innanför entrén till Coop Forum. Efter några år slogs butikerna ihop till en och det betyder att det går att hitta fler julklappar på ett och samma ställe. En julklapp som säljs mycket hos Mansion är bestick från norska Hardanger. Även här finns det presentkartonger med bra priser. Finska Iittala och danska Eva Solo med glas av alla de sorter, muggar och andra köksartiklar går bra liksom Rörstrands porslin. I butiken finns också en egen avdelning för Ernst Kirchsteigers sortiment. Butiken har idag fyra anställda.

av Björn Hallin

Leave a Reply