Julkorgar med egentillverkad marmelad

Sylt och marmelad som Lisbeth Eriksson på Källmo Gårdshandel gjort själv. Gammeldags glögg, olika sorters tunnbröd och godis från Åre Chokladfabrik. Det är bara några av godsakerna som gården säljer i sina julkorgar under december.

Källmo Gårdshandel är kanske mest berömd för Lisbeths egentillverkade ostkaka som kunderna åker långväga för att köpa. Hennes marmelader och sylt som hon gör själv är också eftertraktade. Lagom till jul har hon gjort en marmelad på fikon men på hyllorna finns också hallon- och jordgubbsmarmelad och sylt.

Lisbeth gör även egna sillinläggningar som är uppskattade. Här finns både löksill och Signes special, inlagd matjesill som passar bra på julbordet.

Andra delikatesser är varmrökt lax från Gustava utanför Hagfors och charkuterier från Robertsons i Örebro.

Men det är inte bara mat och godis som lockar kunder till gårdsbutiken. Här finns också mycket hantverk och present-

artiklar och så här i december finns det gott om tomtar att välja på tillsammans med olika textilier och porslin.

Källmo är också känt för sin stora äggproduktion och ägg från gårdens 40 000 hönor går att köpa i butiken. Den största delen av produktionen går dock vidare till olika återförsäljare och butiker runt om i landet.

Kallmo_decKällmo gårdshandel säljer läckra delikatesskorgar som bland annat innehåller Lisbeth Erikssons egen marmelad och sylt.

Leave a Reply