Wermlands Vinter på julbordet

Vad är väl julbordet utan ett mustigt julöl? Från den 1 december fanns Wermlands Vinter i systembolagets hyllor. Det värmländska julölet från Kristinehamn finns både som folköl som starköl.

Wermlands Vinter är bryggt på korn, vete och rågmalt med amerikansk humle för beskan och aromen samt engelsk humle för smaken. Ölen passar för den lite fetare julmaten och som namnet anger bryggs den bara under vinterhalvåret. Ölet är måttligt kolsyresatt.

Wermlands Brygghus har numera sju sorters ale i sortimentet .
– Wermlands Ale, Wermlands Premiärbrygd, Wermlands Vinter, Wermlands IPA och Wermlands lättöl.

Wermlands Brygghus har på kort tid nått stora framgångar och fått många lovord i fackpressen. Tågab har till exempel fyra sorters öl från Kristinehamn i restaurangvagnen mellan Karlstad och Stockholm. The Bishops Arms på Vasagatan i Stockholm har också serverat ölen.

Alla som är intresserade av Wermlands Brygghus och som funderar på hur det går till att brygga öl har chansen den 6 februari 2016 då det arrangeras en öppen visning med rundvandring samt provsmakning av bryggeriets alla ölsorter och smårätter med influenser från Sardinien och Värmland.

WermlandsölNu finns Wermlands Brygghus vinteröl att köpa både som starköl på systembolaget och som folköl i välsorterade butiker. Foto: Jan-Mikael Lilienberg

Leave a Reply