Fint under och över

Astri Magnusson har en annorlunda butik i Kristinehamn. Hon har satsat på kvalitetsunderkläder för kvinnor som vill ha något som är snyggt, sätter figuren på plats och håller lite längre.

Astri drev tidigare en likadan butik i Mariestad och blev tillfrågad om hon inte kunde öppna något liknande i Kristinehamn.
– Alla kvinnor som ville ha underkläder av bättre kvalitet och lite större storlekar fick tidigare åka till större städer, berättar Astri.
Eftersom intresset var stort beslöt hon sig för att satsa på ytterligare en butik. På våren förra året öppnade hon FinUnder på Kungsgatan i Kristinehamn. Men att ha två butiker blev en för mycket i längden och Astri valde att satsa enbart i Kristinehamn.

Namnet FinUnder kommer från att Astri började med att sälja enbart kläder närmast kroppen, de mer intima klädesplaggen för kvinnor med krav på kvalitet. Men för att få nog med omsättning behövde sortimentet kompletteras med damkonfektion som fyller idag den nedre delen i butiken medan underkläderna återfinns några trappsteg upp.

FinUnder har kunder från hela östra Värmland, Karlskoga och nordligaste Skaraborg, och många kommer också från Karlstadsområdet. Butiken har blivit störst i Värmland på ett sortiment med funktionsbehå för bröstopererade. Antalet kvinnor som drabbas av bröstcancer ökar. Tidigare var det mest de över 50 år som drabbades men nu har sjukdomen spridit sig ner i åldrarna vilket betyder att allt fler behöver en funktionsbehå.
– De som fått en protes utprovad i Karlstad, är rekommenderade att handla hos FinUnder. Här kan de välja mellan många fräscha behå-modeller, linnen, nattkläder och badkläder, säger Astri.
Det finns även ett stort sortiment av ”andra” underkläder samt badkläder och nattlinnen. Underkläderna finns även i större storlekar.
– Min ambition är att alla som kommer hit ska hitta underkläder som verkligen passar. Allt provas ut så att kunden verkligen känner sig bekväm med plagget.

Den vanliga damkonfektionen köper Astri in från främst danska leverantörer, varumärken som Choise, Pont Neuf, Elinette och Micha, kända för fin design och hög kvalitet.
– För mig är miljö och rättvisa arbetsvillkor viktigt, därför använder jag noga utvalda leverantörer. Jag köper in enbart en storlek av varje plagg men det finns en möjlighet att efterbeställa om det kniper, avslutar Astri och återgår till att betjäna ytterligare en behå-kund.

av Björn Hallin

Leave a Reply