Succé för Jessicas tygdesign

På kort tid har Jessica Norlings satsning på att designa och trycka egna tyger blivit en succé. Syintresserade från hela Sverige har hittat till hennes webbshop där tygerna säljs. Ett genomgående tema i Jessicas design är diamanter.

Jessica startade dock i januari i år med att själv sy barnkläder hemma i bostaden i Åsbro utanför Askersund. Kläderna sålde hon sedan vidare. Jessica var dock inte ensam om idén upptäckte hon.

– Det var så många så jag fick börja tänka i lite andra banor. Om dom syr så kan de ju köpa tygerna av mig, tänkte Jessica.

Hon började därför designa tyger och det dröjde inte länge innan ryktet hade spridit sig.
– Det bara small till, berättar hon. Det visade sig att många älskade min design.

Några månader efter starten har Jessica fullt upp. Hennes tygdesign har uppmärksammats över hela landet.

Genom facebooksidan ”Vi Sytokiga”, som i dagsläget har 13 555 medlemmar, fick hon kontakt med andra syintresserade och fick snabbt en bra kundbas. Hon har också ett kontaktnät vid sidan av

Facebook med andra syintresserade som hon samarbetar med. Efter tre-fyra månader har Jessica fått fullt upp.
– Jag trodde aldrig att jag skulle få så mycket att göra på så kort tid. Min grej är diamanthjärtat som jag har i min logotype och just diamantmönster har blivit mitt kännetecken, säger hon.

Det är inte en tröja eller en bolero. Det är en ZicCalero!

Under varumärket Zicca Fabrics tar hon nu fram sina egendesignade ekologiska trikåtyger. Mönstren skickar hon sedan ner till en fabrik i Turkiet som trycker tygerna. Till en början fick Jessicas kunder förhandsbeställa hur mycket tyg de villa ha och när tillräckligt antal meter kommit in skickades beställningen ner till fabriken i Turkiet.

Numera är intresset för Jessicas tyger så stort att kunderna inte behöver förhandsbeställa utan Jessica trycker upp de längder av tygerna som hon tror går åt. Tygerna säljs sedan på Jessicas hemsida.

J_1073

Diamanter är ett genomgående tema i Jessicas tyger.

Det genomgående temat i Jessicas tyger är diamantformer och trianglar i olika färgsättningar. Ett mönster som blivit populärt är små moln som det regnar diamanter ur. Designen passar såväl tjejer som små pojkar.

För några veckor sedan deltog Jessica på den stora Syfestivalen som arrangerades på Älvsjömässan i Stockholm.
– Jag hade tagit med mig bra mycket tyg och responsen blev väldigt bra. Jag sålde mer än dubbelt mot vad jag hade räknat med. Samtidigt var det roligt att vara ute och träffa folk och se deras reaktioner när de såg mina tyger, berättar Jessica.

Syfestivalen gav mersmak och Jessica har redan bestämt sig för att delta på samtliga fyra kommande Syfestivaler under år 2016.

av Björn Hallin

J_1070

Några månader efter starten har Jessica fullt upp. Hennes tygdesign har uppmärksammats över hela landet.

 

Leave a Reply