70-talet tillbaka med blommor och starka färger

Under hela året har Kanada Damshop i Degerfors firat sitt tioårsjubileum. En lyckad höjdpunkt på jubileet blev den årliga modevisningen som samlade 130 modeintresserade i Vallakyrkan i mitten av oktober.

Det var för jämnt tio år sedan som Anngelié Ljungstedt öppnade butiken hemma på Bryggaregatan. Det gamla uthuset på tomten byggdes om till butik och sedan dess har modeintresserade från östra Värmland kommit hem till Anngelié.
– Jag har satsat på att man ska kunna handla i en mysig hemmamiljö och det har slagit bra ut, säger Anngelié.

DSC_0848DSC_0771

 

 

 

 

 

 

Något som också slagit bra ut är de årliga modevisningarna. I år visade sex mannekänger upp höstens mode som är influerat av bland annat 70-talets blommiga klänningar och vida byxor. Färgerna går i brunt, orange och andra starka färger men även svart med flower-powerinspirerade blommiga mönster som de som växte upp på 70-talet känner igen. Här visades också finkläder med bland annat tunikor med grova dragkedjor i halsen och dagsfärska kläder som levererades av företaget S&S, som även hade hämtat kläderna i Italien och kört upp till Degerfors dagen innan modevisningen.

Ingela Lindgren på Nya Frizette hade stylat frisyrerna på mannekängerna och efter själva modevisningen bjöds deltagarna på sallad, bubblande cider och det lottades ut både presentkort och hårprodukter.

Veckan efter modevisningen var det full rulle i butiken på Bryggaregatan och lagret av bland annat italienska modekläder fick fyllas på.
– Vi är så glada att vi får vara återförsäljare åt S&S. Det är ett nytt märke för oss med bra priser och det har slagit mycket bra ut, avslutar Anngelié Ljungstedt.

av Björn Hallin

 

 

Leave a Reply