Pea Industriprodukter satsar på bra service

Mats Olsson är nöjd med utvecklingen det senaste året. Företaget har kunder från stora delar av östra Värmland.

– Vi har haft bra snurr på verksamheten det senaste året. Det konstaterar Mats Olsson på Pea Industriprodukter AB. Ett brett kundsortiment och en satsning på bra service ligger bakom de fina siffrorna.

Pea Industriprodukter är ett av de äldre företagen på Drevsta. Verksamheten startades av Per Arne Jakobsson 1973 och drevs sedan vidare av Börje Lindkvist och Lars Gunnar Svensson fram till 1989. Kvartetten Hans Granhager, Bengt Hermansson, Mats Olsson och Börje Lindkvist ledde företaget fram till 1992. Sedan 1995 har Hans Granhager och Mats Olsson varit delägare, men idag består ägandet av Mats Olsson och Birgit Granhager.

De flesta företag i samma bransch som Pea Industriprodukter brukar ingå i en kedja men Pea är helt privatägt.
– Det är en stor fördel att vara fristående. Vi har fria händer och kan bestämma själva vilket sortiment och vilka satsningar vi ska göra, säger Mats Olsson.

Företaget arbetar för att erbjuda industriföretagen i östra Värmland ett brett utbud av industriförnödenheter. Det omfattar allt från maskiner och olika verktyg till förbrukningsmaterial, olika former av skyddsmaterial samt arbetskläder, fritidskläder och profilkläder.  En satsning har gjorts på egen utrustning för dekaltryck vilket gör att kunderna snabbt kan få reklam- eller företagstryck på kläderna.

Pea producerar också Sealing compound, en tätningsmassa, som exporteras till flera kunder
– Vi har också fått förfrågningar från Finland och Polen på den här produkten samt även fått leverera.

Den senaste satsningen är AGA gasdepå som körde igång i februari i år. Det gör att företaget kan leverera gas och gasol, en satsning som varit mycket lyckad. En annan satsning som slagit mycket väl ut är en mässa som arrangeras vart tredje år och som på gått sedan 1987.
– Det brukar komma mellan 700-800 personer som får träffa våra leverantörer och titta på nyheter, berättar Mats.

Bland leverantörerna finns kända namn som Luna, Fristads, A-code Ejendals, Gigant, Grunda, AGA, Lyngsö, Procurator, Kärcher, Sievi, Hitachi, Arvid Nilsson och Bosch.
– Det ser ljust ut för framtiden och läget här på Drevsta är mycket bra. Det finns gott om parkering och kunderna uppskattar att vi har så brett sortiment, avslutar Mats Olsson.

av Björn Hallin

Leave a Reply