Hamsterhjul och Fun Ballz lockar

Lagom till höstlovet går det att bada igen i Sannabadets familjebassäng. Under tio veckor har den målats och bättrats på och alla badsugna kan nu simma runt i den populära bassängen igen. Höstlovet bjuder också på attraktioner som Hamsterhjulet och Fun Ballz och det kommer att anordnas tävlingar som hamsterrace och rutschbanerace.

Det är fem år sedan som Sannabadet invigdes efter en omfattande utbyggnad. För ett tag sedan genomfördes en femårsbesiktning av anläggningen och det visade sig då att familjepoolen behövde åtgärdas. Det arbetet är nu klart och under de tio veckorna har poolen målats om och fräschats upp och delar av belysningsarmaturen har bytts ut. Poolen har sedan fyllts på igen med runt hundra kubikmeter vatten och det betyder att alla skollovslediga ungdomar kan ta den i besittning under höstlovet i vecka 44.

funballz 2 funballz1runnerzrunnerz1

Fun Ballz och Hamsterhjulet är några av nyheterna som kommer att dra till sig intresset i badhuset. Fun Ballz är en rund boll i genomskinlig plast som man kan krypa in i och sedan gäller det att krypa i och sätta bollen i rörelse och på så sätt ta sig framåt. Fun Balls är avsett för en person medan Hamsterhjulet kan ta upp till tre personer. Som namnet säger gäller det att springa runt inne i hjulet som en hamster, sätta hjulet i rörelse och ta sig framåt. Sex minuter får man hålla på och det är för många sex långa minuter som sätter konditionen på hårda prov.

Sannabadet Frida

Frida Söderström framför den stora bassängen på Sannabadet. Under höstlovet väntas badhuset dra till sig många skollediga ungdomar.

Under höstlovet kommer olika tävlingar att hållas och i ett hamsterrace gäller det att ta sig från ena änden av den tjugofem meter långa bassängen till den andra: Snabbast vinner och samma sak gäller i rutschbaneracet där det gäller att snabbt ta sig igenom den nittiofem meter långa vattenrutschkanan.

Ett annat uppskattat inslag under lovet är en spökvandring i Sannabadets källare som bjuder på flera läskiga upplevelser. Spökvandringen har genomförts under flera år och varit mycket uppskattad.

12120016_868169586630145_2554595790068072718_o

Under Hallowen arrangeras också en rad aktiviteter, bland annat kan den som vill få ansiktet målat och för den som är sugen på att få napp finns en fiskdamm.

Uppskattat utflyktsmål

Sedan starten har Sannabadet blivit ett uppskattat utflyktsmål och under den gångna sommaren slogs rekord i antalet besökare, mycket beroende på det regniga och mulna vädret. En liten nedgång av besökare har märkts av under de tio veckor som den populära familjepoolen varit avstängd men ändå har besökssiffrorna varit betydligt högre än 2014 som bjöd på ett fint sommarväder.

Renovering av Sannabadet

Efter renoveringen av familjepoolen ska Sannabadet nu vara i toppskick men det som väntar inom en snar framtid är en uppfräschning av bastu-anläggningen där herrbastun bland annat ska få ny träinredning. Genom satsningen på Sannabadet har Kristinehamn fått en populär badanläggning som samlar besökare både från Kristinehamn som omgivande orter. Bland annat kommer badsugna gäster från Karlstadsområdet som tycker att badanläggningen där stundtals har för många besökare. Förutom den långa vattenrutschkanan på nittiofem meter finns här ett hopptorn i ena änden av den 25 meter långa bassängen, bubbelpool, vatten-strömmar och barnpooler både för små och för lite större barn. Aktiviteter som är mycket populära är babysim simskolor men även minisim och vattengymnastik.

av Björn Hallin

Leave a Reply