Måleritjänst firar 40-årsjubileum

Ulf Björk är i stort sett uppväxt på Måleritjänst. Företaget startades av hans far för 40 år sedan.

I år firar Måleritjänst Ulf Björk AB 40-årsjubileum. Företaget är Karlskogas äldsta målerifirma och är ett familjeföretag i andra generationen.

Det var Ulf Björks pappa Karl-Gustav Björk som startade verksamheten 1975 och drev den i 22 år innan verksamheten togs över av Ulf och Ulrika Björk. 2002 flyttade företaget in på Hangarvägen.

Kundkretsen består av privatpersoner men tyngdpunkten ligger på andra företag och myndigheter. Bland de stora uppdragsgivarna finns Karlskoga kommun, Karlskogahem och Booforsen plus många byggföretag. Under hösten har orderböckerna blivit mer än välfyllda.
– Vi är fullbokade året ut och det innebär tyvärr att vi inte kan åta oss några fler jobb åt privatpersoner under hösten. Ordermässigt ser det bra ut i vinter, konstaterar Ulf Björk.

Under en längre tid har det varit fullt med kunder och en stor del förklaras det av rotavdraget som många privatpersoner utnyttjat och passat på att måla om huset.
– Rotavdraget har inneburit att vi kunnat sysselsätta ytterligare 1-2 målare. Vi har samtidigt märkt att det mesta av svartjobben i branschen försvunnit, säger Ulf.

På privatsidan efterfrågar kunderna mest utvändig målning av sina fastigheter. Inomhus märks hur trenden gått från tapeter på väggarna till målade släta väggar kanske med en fondvägg som bryter av. Är kunder lite villrådiga vilka färger de vill ha i sin bostad erbjuder företaget en färgsättningstjänst. Då ser man till helheten och matchar färgvalet med den övriga inredningen.
– De tre senaste åren har vi märkt att det blivit allt mer populärt med ljusa väggar. Antingen vita eller med olika grå kulörer, berättar Ulf.

Idag har företaget femton anställda. Förutom de rena måleriuppdragen arbetar företaget också med klottersanering.

av Björn Hallin

Nedslapp hangarvagen

Leave a Reply