KylClimat flyttar till Hangarvägen

Lotta Ericsson har bråda dagar när företaget håller på att flytta till Hangarvägen. 

Företagen på Hangarvägen får nu en ny granne då KylClimat Tech AB flyttar dit från sina nuvarande lokaler i Sandviken. Det blir det senaste tillskottet till det expanderande företagsområdet.

KylClimat Tech AB ägs och drivs av Dan och Lotta Ericsson och det är ett gammalt familjeföretag. Det var Dans pappa som startade elfirman Sandvikens Elektriska 1975 på Saxlyckevägen.  2006 flyttades verksamheten en bit ner på gatan och företagsnamnet ändrades till det nuvarande – KylClimat Tech AB. Samtidigt förändrades ägarstrukturen och Lotta Ericsson gick in som delägare. Nu är det dags för en ny flytt och den här gången går flyttlasset till Hangarvägen.

– Vi har ju legat mitt i ett bostadsområde men efter flytten får vi flera företag som grannar och som vi kan samverka med. Hangarvägen är ett intressant område och vi tror mycket på samarbetet med andra företag, säger Lotta.

Företaget flyttar in i en fastighet som består av flera delar och två av dem kommer att hyras ut till andra företag som vill etablera sig på området.

– Det kanske finns något företag från till exempel Kristinehamn som vill flytta hit, inflikar Lotta.

KylClimat är totalleverantörer inom kyla, värme, klimat och ventilation och säljer, installerar servar och reparerar värmepumpar, luftkonditionering, industrikyla, processkyla, ventilationskyla och lågtempkyla Bland kunderna finns stora, medelstora till små företag liksom kommuner och industrin men även privatkunder som kanske vill ha en AC till sovrummet eller en värmepump.

– Vi har hela bredden och kompetensen inom kyla och värme och idag är vi ett av få kylföretag på marknaden.

Kunderna finns huvudsakligen inom Örebro län men även i Värmland då KylClimat har ett systerföretag i Molkom, Kyltjänst i Värmland AB.

Under oktober ska flytten till Hangarvägen vara klar och den nuvarande lokalen är numera till salu.

av Björn Hallin

Nedslapp hangarvagen

Leave a Reply