Konst & Kultur i oktober

Bild: Vallmo, triptyk.

MUSEET KVARNEN FILIPSTAD

SILVIJA BOIJSEN SINKA. Utställning 3-25 oktober
Måleri i olja. 

Bildkonstnär , dotter till framlidne konstnären Imants Sinka från Molkom,  Hon är bosatt i Älvsjö.  Hon målar landskap från i första hand Öland och dess södra udde.  Hennes  bilder av vallmo har blivit ett kännemärke. Hon målar i olja, lager på lager och skapar nyanser och skiftningar som ligger naturen nära. Har haft mängder av separatutställningar såväl som samlingsutställningar både i Sverige och utomlands.

Representerad: Värmlands läns landsting. Karlstad kommun. Älvsborgs läns landsting. Stockholms läns landsting. Vingåkers kommun. Stipendier: NWT:s kulturpris, 1980.

 

1 Mo Tian - Parking place A Turning Corner - Ink on paper

KONSTHALLEN KARLSKOGA

SWEDEN CHINA. Utställning 3 oktober – 1 november
Ett möte mellan svensk och Kinesisk samtidkonst.  

Det kinesiska tuschmåleriet kan delas in i tre gener; Water Mountain (Landskap), Flower Bird (blommor, fåglar, insekter…) och people (mäniskoskildring). Kalligrafin betraktas som skrift. I utställningen Sweden China möter vi landskapet, naturen och mäniskan från två olika kontinenter med arv och värderingar från sina respektive kulturer.

 

kkm_press_pedagogik_2015_46_beskuren_615x230KONSTMUSEET I KRISTINEHAMN

Tema: Människors lika värde.
Teckningsfestival.  10-18 oktober. 

Under kulturkalaset blir det en teckningsutställning på Konstmuseet, där din medverkan behövs i form av dina teckningar. Du kan teckna hemma eller sitta i Museets konstateljé och teckna och sedan lämna in. Alla teckningar ska ha temat ”människors lika värde”. Alla teckningar hängs upp i Konstasken och skapar en utställning. Inlämning av teckningar börjar lördagen den 10 oktober. Utställningen kommer att fyllas på med teckningar under hela veckan allt efter de kommer in.

Från måndagen den 19 oktober är du välkommen att hämta hem din teckning.

Text Marita Olén Widenberg

 

Leave a Reply