John Tes chaufförer har över 100 års erfarenhet

Torbjörn Johansson driver John Tes Bussar AB och företaget är anslutet till Taxi Karlskoga Degerfors.

Sedan 1987 har Torbjörn Johansson bedrivit taxi- och busstrafik i sitt företag John Tes Taxi & Buss AB. 

Det började med taxi och 1991 köpte Torbjörn in den första bussen. Sedan dess har det rullat på.  Under 2005 ombildades företaget till ett aktiebolag. En stor del av verksamheten har bestått av skolskjutsar men även färdtjänst och sjukresor. Som mest hade Torbjörn år 2013 tretton fordon i företaget. Förutom uppdrag i Karlskoga körde man även i Degerfors.

John Tes är anslutet till Taxi Karlskoga och Degerfors. Häromåret skedde en ny upphandling av skolskjutsverksamheten i Karlskoga och Degerfors och då gick uppdraget till ett annat företag vilket innebar att John Tes fick minska fordonsflottan.

Idag har företaget tre anställda och förutom färdtjänstuppdrag och sjukresorna är företagen i Karlskogaområdet viktiga kunder. Istället för att ta sina egna bilar eller tåget kör John Tes företagskunderna till de större flygplatserna som Arlanda, Landvetter och ibland till Gardermoen i Norge.

Alla fordon hos John Tes har alkolås och är miljöklassade och av årsmodell 2012 eller senare. Bussarna har plats för upp till nitton personer.

– Våra Mercedesbussar erbjuder också en äkta limousinkänsla. De är verkligen bekväma, säger Torbjörn.

av Björn Hallin

Nedslapp hangarvagen

Leave a Reply