Hos Henrik skiner bilarna

Henrik Berger satsar hårt på lackvård och är certifierad Sonaxpartner.

Det började med att Henrik Berger polerade bilarna åt sina nära och kära. Han tyckte arbetet var roligt att hålla på med. Det som började som ett fritidsintresse blev sedan ett eget företag – Henriks Rekond.

Redan 1996 började han arbeta med tyska Sonax produkter som han tyckte var lättarbetade och lätt att hålla på med. Till en början hyrde han ett garage där han håll på med att rekonditionera bilar. 2009 startade han företaget och 2011 öppnade han verkstadslokalerna på Hangarvägen. Nu står han inför nästa expansion då han ska utvidga med ytterligare en hall. I fortsättningen kan han använda den ena hallen för biltvätt och den nya för polering och lackförsegling av bilarna.

Henrik är certifierad Sonaxpartner. Han arbetar både mot företag som privatkunder. Att tvätta och göra ren bilar är en av grenarna som företaget arbetar med men den stora satsningen gör man på lackskydd.
– Det lönar sig att satsa på ett bra lackskydd, säger Henrik. Bilen mår bättre och är det är dags att byta så ger en välvårdad bil en bra skött lack ett högre andrahandsvärde på bilen. Som på alla andra området så får man vad man betalar för och det lönar sig att satsa på kvalitet. Här vet man vad man får för produkt på lacken, säger Henrik.

Billigare produkter riskerar att skada lacken och bilen kan ta stryk med fel material. Henrik har ett 20-tal företag som kunder. Han hämtar bilarna ute hos företagen. Behandlar dem och kör bilen tillbaka till företagen. Han har alla garantier som krävs och ett ordentligt försäkringsskydd om det skulle hända något med kundernas bilar.
– Tanken är att jag ska satsa ännu mer på den befintliga kundstocken och på lackvården, menar Henrik.
Företaget har också skaffat maskiner för att kunna utföra däckbyten och serva med nya däck. Ett 40-tal kunder utnyttjar också hans däckhotell.

av Björn Hallin

Nedslapp hangarvagen

Leave a Reply